Kentsel ve de Güncel Değişim



 

 

 

 

 



 

 
Burcu Pelvanoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği sergide Murat Germen’in fotoğrafları da yer alıyor.

‘Kaotik Metamorfoz’ sergisi Proje4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde 29 Nisan’dan itibaren görülebilir. Sabit koleksiyon sergisi devam ederken, güncel sanattan farklı bir kesiti gösteren bu yeni sergi, müzenin ‘proje odaları’nda yer alıyor.

Sergi, İstanbul’un hızla kendisini değiştirmesi gibi sanatın da değiştiğini göstermeyi hedefliyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, kültürel mirası ve tarihi dokusunun zenginliğiyle ileriye dönük dinamik bir tempoyla dönüşüyor ve bu dönüşümü sanata da yansıtıyor. Proje4l/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, 2010 senesinin kültür etkinliklerine farklı alternatifler sunan projelere ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerin arasında bulunan ‘Kaotik Metamorfoz’un küratörlüğünü Burcu Pelvanoğlu üstlendi. Gecekonduların, üniversitelerin, plazaların bir arada bulunduğu Maslak’ta bulunan çağdaş sanat müzesindeki sergide, İstanbul’un tarihsel ve çağdaş yapısına aynı anda göndermeler yapılıyor.

Sergide Can Aytekin, Elif Çelebi, Çınar Eslek, Murat Germen, Genco Gülan, Gözde İlkin, Bahar Oganer, İrfan Önürmen, Ferhat Özgür, Ekin Saçlıoğlu’nun işleri yer alıyor. Fotoğraf, video, tuval ve yerleştime gibi değişik biçimler gösteren eserlerin kimisi bu sergi için üretilmiş; önemli bir kısmı ise İstanbul’da ilk kez sergileniyor.