Kentte Zaman Duracak, Fotoğraflar Konuşulacak



Kentte yaşam; zamanla yarış… Zaman, kontrol edilemeyen, elde tutulamayan, sahip olunamayan en büyük değer…25’nci saate doğru çaresiz koşunun hızında, neleri kaçırıp, nelerin tüketildiğini görebilmek, fark edebilmek olanaklı değil. Geride bırakılan zamanı geri getirmek de… Oysa fotoğraf sanatı, zamanı durdurabilme ve anları yakalayabilme büyüsüne sahip. Metropollerin hızlı temposunda, paket servise dönüşen yaşamların yitik anları, fotoğraflarla hayat bulacak.

Som Gayrimenkul Değerleme, bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ulusal fotoğraf yarışması ile kentte takip edilemez bir hızla değişen zamanı durdurup, kaçırılan anları gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Bu yüzden de gelenekselleştirmeyi hedeflediği ulusal fotoğraf yarışmasının ilkinin teması “Kentte Zaman” olarak belirledi. Bu yılki yarışma, yaşamda yakalanamayan anları, zamanı durdurmanın büyülü yolu olan fotoğraf aracılığı ile anlatırken, geliriyle de Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na katkı sağlayacak.

Profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçılarının ücretsiz olarak katılabileceği Som Gayrimenkul Değerleme I. Fotoğraf Yarışması, “Renkli Baskı” dalında gerçekleştirilecek. Yarışmaya, yarışmacılar daha önce başka yarışmalarda ödül almamış olan en fazla 5 fotoğrafla katılabilecekler.

Basılı olarak, kısa kenarı 18 cm’den kısa, uzun kenarı 45 cm.’den uzun olamayacak fotoğrafların, ayrıca başvuru sırasında 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatındaki dijital kayıtları da CD olarak teslim edilecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) desteğinde gerçekleştirilecek yarışmaya 16 Ekim 2008 tarihine kadar eser gönderilebilecek.

Yarışmaya katılacak eserlerin, üzerinde 6 rakamdan oluşan bir rumuz yer alacak biçimde kapalı zarfla, Som Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. Halaskargazi Cd. Ebekızı Sk. Sosko İş Merkezi A Blok Kat 6 Şişli – İstanbul adresine ulaştırılması gerekiyor.

Aralarında İzzet Keribar, İlteriş Tezer, Firdevs Sayılan ve Nevzat Çakar gibi önemli fotoğraf sanatçılarının da yer alacağı jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile sonuçların 15 Ekim 2008 tarihinde açıklanması ve dereceye girenlere Aralık ayı içinde düzenlenecek bir törenle ödüllerinin verilmesi planlanıyor. Birincilik için 1.500 YTL, ikincilik için 1.000 YTL, üçüncülük için 750 YTL, ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından seçilecek bir adet fotoğrafa 300 YTL mansiyon ödülün belirlendiği yarışmada, sergilenecek ve satın alınacak diğer eserlere de 150 YTL telif ödenecek. Ayrıca takvim için seçilecek eser sahiplerine 250 Ytl ödeme yapılacaktır.

Geliri Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak olan yarışmada seçilecek eserler ayrıca Som Gayrimenkul Değerleme’nin 2009 yılı takviminde yer alacak. Ayrıca seçilecek fotoğraflardan oluşacak kartpostalların geliri Vakıf’a bağışlanacak. Yarışma sonuçları ise Som Gayrimenkul Değerleme ve TFSF’nin web sitelerinden ilan edilecek.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.