Kerbela'da Bir İlk Olacak



Kerbela'ya her yıl 18 milyona yakın hacı ziyarete geliyor. Yetkililer, şehirdeki kalacak yer sıkıntısına çözüm bulabilmek amacıyla misafirlerin uygun fiyata konaklayabileceği yeni bir hizmet sunulacağını açıkladı. Projeye; şer'i kurallara uygun işleyecek ve kısmi mülkiyet hakkı veren "Mülkiye İntifa" yoluyla yatırım yapmak mümkün olacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Davudi Buhra topluluğu başkanı Molla Seyid Muhammed Burhaneddin'in kardeşi Şehzad Şabir Bay Sahip Nuruddin'in, Range Hospitality grubunun başkanlığa atandığı kaydedildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Suudi Arabistan, Uganda ve İngiltere gibi farklı ülkelerden seçildi.

Bu yılın başında Range Hospitality, El Ravdeteyn projesine kaynak sağlama amacıyla Abu Dabi merkezli yatırım firması Nur Sermaye ile anlaşma imzalamıştı. Bunun yanısıra 25 yıllık tecrübeye sahip Divan Mimarlar ve Mühendisler adlı mimarlık firması, baş mimar ve danışman olarak atandı. Control Risks firmasına ise projenin güvenliğini sağlama görevi verildi.

Kerbela'daki ilk modern tesis olacak. El Ravdeteyn Bahçeleri 12 kattan oluşacak. İçerisinde dayalı döşeli stüdyo, tek ve iki odalı suite'ler olacak. 55 bin metrekarelik alan kurulacak tesis, uluslararası standartlara göre inşa edilecek. Tesiste ayrıca dört restoran, sağlık birimleri, yeşil alan, iş merkezi ve çocuklar için oyun alanları olacak.

Şirketin, otel yönetimi için uluslararası otel operatörleriyle görüşmelere devam ettiği ve otelin yıllık karının yüzde 20'sini yardım kuruluşlarına bağışlayacağı belirtildi.