Kerem Göğüş: Şimdi Konut Alan Kazanır



Göğüş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Göğüş, "Başbakanımız tarafından açıklanan beşinci önlem paketinin vergi indirimleri ile piyasada canlılığa önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum" dedi. Hükümet tarafından uygulamaya sokulan beşinci önlem paketi ile inşaat sektörünün beklenenden daha hızlı bir şekilde toparlanacağını söyleyen Göğüş, "Şimdi konut alan mutlaka kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Göğüş, ilk açıklanan paketle KDV'nin yüzde 8’e düşmesinin inşaat sektörünü heyecanlandırdığını, ancak asıl canlanmanın tapu harçlarındaki indirimin alım satımlara yansıması ile görüleceğini düşündüklerini belirten Göğüş, indirimleri, ertelenmiş konut ihtiyaçlarının karşılanması için bir fırsat olarak gösterdi. "Fiyatların uygunluğu da buna ilaveten ayrı bir fırsattır" diyen Göğüş, şunları söyledi:

"Biz Göğüş Holding olarak Trend Residence Çankaya projemizde son günlerde gelen yoğun talepten çok memnunuz. Bir sonraki projemizin çalışmalarını şimdiden başlattık. Ankara'da 10 milyon dolarlık yeni bir inşaat projesi yatırımı yapmayı düşünüyoruz. Bu yatırımımızla hem sektöre hem de istihdam alanına katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. Fiyatlarımız konut üretim kalitemize göre çok uygun; sebebi ise üretim maliyetlerindeki avantajı ve karı müşterilerimizle paylaşmamızdır".