Ofer: "Bizi Yatırıma AKP İkna Etti"



Carlyle MG Limited Genel Müdürü Eyal Ofer, kendilerini yatırıma Erdoğan'ın ikna ettiğini belirterek hükümetin vermiş olduğu mesajı sonuna kadar yerine getirdiğini söyledi.

Galataport ihalesinde en yüksek teklifi veren konsorsiyumun ortağı İsrailli işadamı Sami Ofer'in oğlu olan Eyal Ofer, YASED tarafından düzenlenen 'Yabancı Yatırımların Yeni Gözdesi: Fırsatlar Ülkesi Türkiye' konulu konferans kapsamında düzenlenen, 'Değişen Türkiye: Yabancı Yatırım Stratejisi ve Türkiye'nin Vizyonu' konulu yuvarlak masa toplantısında konuşma yaptı.

Ofer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin birkaç üyesi ile 3 - 4 yıl önce tanıştığını belirterek, ''kendilerini dinledim. Başbakan'dan aynı güçlü mesajı duydum ve Türkiye'nin yeni bir ülke olacağı konusunda ikna oldum'' dedi.

Türkiye'nin eskiden ziyaret ettikleri ve ticaret yaptıkları bir yer olduğunu belirten Ofer, ''ama aklımıza bir gün sermaye aktaracağımız hiç gelmezdi. Çünkü hesap yapmayı bile zorlaştıracak bir enflasyon vardı. Bu yüzden Başbakanı ve hükümetini kutlamak istiyorum. Milyarderler ülkesinde başa geldiler ama şimdi insanları yılda birkaç bin lira kazanıyor'' diye konuştu.

Eyal Ofer, yabancı sermaye ile değil, sermaye ile ilgilendiklerini çünkü dünyanın gitgide daha fazla küresel hale geldiğini söyledi.

Ofer: "AKP hükümetinin politikaları sürmeli"
Türkiye'de gerçekleştirilen devrimin benzersiz olduğunu, son derece kısa bir sürede son eski bir ekonomide çok büyük değişim yaşandığını kaydeden Ofer, ''hükümet vermiş olduğu mesajı sonuna kadar yerine getirdi. İzlediği yol da Türkiye'yi üstün rekabet gücüne sahip bir hale getirecek'' dedi.

Türkiye'nin yabancı bankalar için çekici olmasının, böylesine temkinli kurumların bankacılık piyasasına girmek ve Türk bankaları ile ortaklık etmek istemelerinin, yabancı sermaye için ülkenin yeterince istikrarlı, güçlü ve açık geleceği olduğunu gösterdiğini vurgulayan Ofer, ''Başbakana sorum ya da önerim yok ama bir dileğim var: Hükümetin politikalarının devam etmesini diliyorum'' şeklinde konuştu.

Igel: "Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz"
Telia Sonera Üst Yöneticisi (CEO) Anders Igel ise, yatırım yapacakları ülkeyi seçerken öncelikle o ülkede iyi bir iş fırsatı görmek istediklerini belirterek, Türkiye'ye yatırım yaparken de bu fırsatı hem Türkiye'de hem de çevre ülkeler anlamında gördüklerini söyledi.

Igel, yatırım yaptıkları ülkenin güven ve istikrar ortamının, kurumsal yönetim yapısının, kuralların ve yönetmeliklerinin şeffaflığının şirketleri açısından kritik önem taşıdığını kaydetti.

Telia Sonera'nın faaliyette bulunduğunu ülkelerde Finlandiya ve İsveç'in Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine ve AB üyeliğine son derece olumlu baktığını vurgulayan Igel, ''bu bizim şirketimiz açısından da son derece olumlu. Destekliyoruz'' dedi.