Kestirme Yollar İnternette



Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), sürücülerin zaman ve yakıttan tasarruf etmesini sağlayacak yeni bir uygulama başlatıyor. Genel müdürlük, internette kuracağı bir sistemle, sürücülere varacakları noktaya kestirmeden nasıl ulaşacaklarını öğretecek. Söz konusu sistem yolun durumu, şerit sayısı gibi bilgileri de verecek.

Tünel ve şerit sayısı

Uygulamaya göre, ülke içinde yolculuk yapacak sürücüler, internette yer alacak sisteme, yola çıkacakları ve varmak istedikleri mesafenin bilgilerini girecek. Sistem de sürücülere, gitmek istediklere güzergâha en kısa yoldan nasıl ulaşacaklarını gösterecek. Sürücüler, en kısa yolu gösteren bir harita üzerinde de bilgilendirilecek.

Bu haritada, gidilecek güzergâhtaki yolun türü, şerit sayısı, köprü ve tünel gibi tüm bilgiler detaylı olarak yer alacak. Kesintisiz hizmet için KGM’nin altyapısı da güçlendirilecek. Cep telefonlarından internete giren sürücüler de sistemden faydalanabilecek. Uygulama sayesinde sürücülerin hem yakıttan hem de zamandan büyük tasarruf sağlaması hedefleniyor. Uygulamanın yollardaki yoğunluğu azaltması ve  sürücüleri alternatif güzergâhlara yönlendirmesi sayesinde de kaza oranında düşüş bekleniyor.