Ketenci 15 Milyon YTL'ye Özel Sanayi Şehri Kurdu



Ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörler arasında yer alan inşaatta birçok proje ertelenirken İzmir merkezli Ketenci İnşaat piyasanın aksine yatırımlarına hız verdi. Şirket, 15 milyon YTL'lik yatırımla Konya'da 51 fabrikadan oluşan bir sanayi bölgesi inşa ediyor.
   
Ketenci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ketenci, Anadolu insanının girişimci yönüne inandıkları için kriz ortamında konut yerine fabrika yatırımına yöneldiklerini söyledi. Ketenci Organize Sanayi Şehri'nin Konya'nın yeni sanayi merkezi olacağını dile getiren İbrahim Ketenci, bölgenin Aksaray yolunun 18'inci kilometresinde 300 bin metrekarelik bir alanda kurulmakta olduğunu belirtti. Yatırımın yüzde 80'ini tamamladıklarını kaydeden Ketenci, "Bölgede daha önce 5 fabrika binası vardı. Biz 46 fabrikanın projesini çizip yatırıma başladık. 16 fabrikayı anahtar teslimi haline getirdik. Altyapıyı tamamen hazırladık. Fabrikaların 34'ü bin metrekareden, 12'si ise 521 metrekareden büyük olacak" dedi.

Fabrikaları inşa ederken bir yandan da güvenlik ve çevre yatırımları yaptıklarını vurgulayan Ketenci, bölgenin 3.5 kilometrelik çevresine beton perde çekerek, 30 bin fidan diktiklerini anlattı. Bölgede inşaat yoğunluğunun yüzde 25 olduğunu anımsatan Ketenci, fabrika sahiplerinin depo olarak kullanabilecekleri geniş bir boş alan kazandıklarını söyledi.
    
Konut güçlü bir yatırım aracı

Krizde böyle bir yatırım yapmanın cesaret işi olduğunu vurgulayan Ketenci, projeye ve Türk sanayicisinin girişimci ruhuna inandıklarını ifade etti. Konut yatırımlarının da devam edeceği bilgisini veren Ketenci, 30 yılı aşkın süredir İzmir'de 8 binden fazla aileyi konut sahibi yaptıklarını ifade etti. İzmir'de Sasalı Bilge Konakları, Zeytin Evleri, Nar Evleri, Körfezköy Evleri gibi projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Ketenci, "2009'da Sasalı'da 18 villalık, Örnekköy'de 72 konutluk iki yeni projeye başlayacağız. Bunların inşaat ruhsatı alındı. Yine Örnekköy'de rezidans tipi bir huzurevi kuracağız" açıklamasında bulundu.

İnşaat sektöründe düzgün ve kaliteli iş yapanların ayakta kalacağını da dile getiren Ketenci, proje üzerinden hayali konut satanların işinin güç olduğunu söyledi. Türkiye'de nüfus artışı nedeniyle konutun hâlâ güçlü bir yatırım aracı olduğunu kaydeden Ketenci, "Konutun değer kaybettiğini hiç görmedim. Bugünlerde fiyatlar geçici olarak gerilese de ileride tekrar yükselişe geçer" değerlendirmesinde bulundu.