Kiler'in 54 Katlı 'Sapphire'i 2008'de Bitecek



Kiler'in Levent'te inşa edeceği ve rezidans ile alışveriş merkezinden oluşacak olan Sapphire, 54 katlı ve 261 metre yükseklikte olacak.

Kiler Grubu'na bağlı Biskon Yapı'nın İstanbul Levent'te inşa edeceği 261 metrelik Sapphire projesinin detayları belli oldu. Henüz satışa sunulmayan 54 katlı Sapphire, konut ve alışveriş merkezinden oluşacak. Bodrum katlarda 6 otopark katı bulunan projnin değişik bölümlerinde, birbirinden farklı büyüklüklerde konutlar yer alacak. 4 konut kuşağı olarak planlanan binada, bölümler arasında 4 ortak mekan bulunacak. Her 9 katta bir yer alacak iç bahçelerin yanı sıra bu bölümlerde yeralan sosyal alanlarda 163 metrede Boğaz'a nazır golf oynama, 33.5 metrede İstanbulormanlarına karşı yüzme imkanı sunulacak. Proje, 2008'de tamamlanacak.


Yukarı Doğru İncelecek

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan projede, dükkanların yanı sıra zemin katından itibaren, bodrumda dört kat alışveriş alanı olacak. 6 katlı otoparkın bir bölümü konutların kullanabileceği depolarla birlikte diğer depolama hizmetlerine ayrılacak. Çevre dostu sistemlerin kullanılmasıyla enerji tüketimi kontrol edilecek. Her katta iç bahçeler yer alacak. Bina dışarıdan bakıldığında yukarıya doğru hafifçe incelecek. Dördüncü kattan itibaren aşağı doğru genişleyerek, binanın yüz eyini kaplayan cam örtü, binanın eteği şeklinde uzayarakcafe, bar, restoran, sinema ve dükkanların yer aldığı alanın üzerini örtecek. Bina cephesi birbirinden bağımsız iki kabuktan oluşacak. İç mekanlar, dışta oluşturulan kabuk yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunacak.


Her 9 katta bir iç bahçe olacak

* 261 metre yükseklik
* 54 kat
* 22 tip daire
* Toplam156 daire
* 35 bin metrekarelik alışveriş merkezi alanı
* Her 9 katta bir iç bahçe
* 163 metrede golf sahası
* 33.5 metrede kapalı yüzme havuzu
* 33.5 metrede fitness center ve Spa