Kılıçdaroğlu: Topbaş'ın Ensesindeyim



CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada: "Sayın Topbaş'a İstanbul halkı belediye başkanlığı görevini verdi. Ama bize de Topbaş'ın ensesinden ayrılmayın görevini verdi" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Bizim açımızdan güzel bir gelişme. AKP'nin oy olarak gördüğü varoşlardaki çözülme var. Aynı gücümüzü sürdürmeye kararlıyız. İstanbul'un sorunlarını çözmeye kararlıyız. Sayın Topbaş'a İstanbul halkı görev verdi. Ama bize de Topbaş'ın ensesinden ayrılmayın görevini verdi. Olumlu çalışmalarını destekleyeceğiz. Ama yolsuzlukları olursa da ortaya çıkaracağız. Biz İstanbul halkına teşekkür ediyoruz. Kadir Topbaş üretici belediyeciliği hayata geçirebilir. Bu süreçte eksikliklerimiz de var. Bunların üzerinde de duruyoruz. Yeni çalışmalarımızı İstanbullularla daha fazla iletişim kuran bir noktaya gireceğiz. Yoğun bir çalışma sergiledik. Bir günde sadece 4 saat uyudum. 64 günde 911 saat çalıştık. 5 kez gittiğimiz ilçeler var. İstanbul'a yönelik olarak çözülmesi gereken çok sorun var."

CHP genel başkanlığı için ne dedi?

"Arkadaşlar CHP'nin başında saygıdeğer, bize yol gösteren, örnek olan bir liderimiz var. Biz İstanbul ile ilgili sorunlarımızı dile getirdik. Bizim o tür bir benzetme olur mu olmaz mı medyanın kendi yapacağı şey. Benim düşüncem buna uygun değil. Ben parti içinde çatışma istemem. Partimiz kendisine uygun bir çalışma metodu izliyor. Çatışma kültürünü CHP'nin dışına çıkaracağız."

"Sayın Topbaş'ı tebrik ediyoruz"

"Elektriklerin kesilmesi, sistemin kilitlenmesi Türkiye'ye yakışmadı. Biz bunlara itiraz ettik. Konuşmam sırasında kimseyi suçladığımı söylemedim. Ama var böyle bir olay ve bu olay bize yansıdı. Seçim sistemi üzerinde kuşkular doğmaması için önlem alınmasını istedim. Normal vatandaş da olsaydım bunu söylerdim. AKP'den çok sert bir açıklama geldi bunun üzerine. Neden böyle bir açıklamada bulunduklarını da hala anlayamadık. Umarız itiraz ettiğimiz ilçelerde de CHP'nin gözden kaçırılmış olayı sonuçlara işler. İstanbul halkının çıkarlarını kim kendi lehine kullanıyorsa bu dosyaları paylaşacağız. Bu dosyaları gizlersek halka ihanet etmiş oluruz. Biz bildiğimiz halde ses çıkarmazsak olmaz. Bu birilerini karalamak için değil, döküman olunca paylaşırız bu. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmeyiz. İstanbul'a yarar sağlayan projelerde Topbaş'a destek olacağız. Başka bir belediye başkanlığı yaparsa karşısında olacağız"