Kilitbahir'e Yeni Yüz



Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı ve Türk tarihinin en kanlı savaşımlarından birine tanıklık eden Gelibolu Yarımadası'nda ''Tarihe Saygı Projesi'' başlatan OPET, kampanya kapsamında Kilitbahir köyünde yapılan restorasyon çalışmalarını tamamladı.

OPET'in şubat ayında başlattığı proje kapsamında Kilitbahir köyünün yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk , ''Biz buraya geldik ve gördük, sustuk ve dinledik. Dinlediklerimiz bize Tarihe Saygı Projesi'nin nereye kadar gidebileceğini gösterdi. Bu bir silkiniş ve diriliştir'' dedi.

En büyük dayanışma
Projenin Behramlı, Kocadere, Büyük Anafartalar, Küçük Anafartalar, Beşyol, Yalova, Kumköy ve Yolağzı köyleri ile devam edeceğini söyleyen Öztürk, Gelibolu Yarımadası'nda Cumhuriyet tarihinin en büyük dayanışmasının yaşandığını vurguladı. Kilitbahir köyündeki eski karakol binasının kültür ve sanat merkezine dönüştüğüne işaret eden Öztürk, şöyle devam etti:

''Şubat 2006'da başlayan ve yarımadadaki 12 köyü kapsayan proje kapsamında Kilitbahir'den önce Alçıtepe, Seddülbahir ve Bigalı köyünde çalışmalar tamamlanmıştı. Bizim bölge halkıyla birlikte yaptıklarımız, ülkemiz için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini bir kez daha anımsatan, barışa inancın, insan sevgisinin, istek ve azmin neleri başarabileceğinin de kanıtıdır.''