Kimseye Bilerek Bir Şey Yedirmedim!



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş, "görev yaptığı süre içinde asla kimseye bilerek bir şey yedirmediğini ve yemediğini" söyledi. Seçim çalışmaları için dün Silivri Atatürk Meydanı’nda halka seslenen Topbaş, yaptıkları işleri sağır sultanın duyduğunu, ancak muhalefetin duymadığını savundu. Kılıçdaroğlu’nun iddialarını da yanıtlayan Topbaş, "Dosyalarla geldiler, dosyalarla gidecekler. Sözüm ona işleri devamlı takipçilik" dedi ve muhalefetin yanına aldığı medyayla birlikte 7 koldan saldırdığını söyledi.

Sayıştay incelemesi rutin

CHP’nin İstanbul adayı Kılıçdaroğlu’nun Sayıştay raporuyla ilgili iddialarına da değinen Topbaş, Sayıştay’ın soruşturmasının rutin bir işlem olduğunu anlattı. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşi bildiği halde, kurnazca düşünerek, sizleri cahil yerine koyarak, 'anlamayacaklar nasıl olsa, büyük laf edeyim' diyerek 'Bu paralar nerede? Bu işler nerede? Falan kim, filan kim?' Onları anlatmaya kalksan ötekini getiriyor. Onlarla geçirecek vaktimiz yok, ilçeler hizmet bekliyor. Biz hiç soru sormuyoruz, iş yapıyoruz. Bunlar, kaos, karanlık, zillet, çöp, çamur, çukur, hava kirliliği demek, bunların künyesinde bu yazılıdır, başka bir şey yok. Bunların işi sadece engel çıkarmak, işi durdurmak... Kendilerince bir organizasyon yapmışlar, yandaş medyayı da organizenin içine almışlar, beraberce acaba hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilir miyiz? İstanbul sizlere bir kaç numara fazla gelir, sizin gücünüz yetmez. Geldikleri gibi gidecekler."

Hepsi gelsin, yenerim

Topbaş, Kılıçdaroğlu’nu kendisi ile ilgili sorulara yanıt vermemekle eleştirerek, muhalefetin İstanbul’un projelerini birlikte konuşma teklifiyle ilgili, "Ne anlarsınız siz, ne kadar bilginiz var. Diyorsunuz ki 'Şu başkanı bir yere düşürebilsek, bir aşağı çekebilsek'. Ha şunu söyleyeyim, gençliğimde pehlivanlığım da var. 3’ü, 5’i, 7’si değil, 17’si, 27’si birlikte gelsin, toplasınlar bütün yandaşlarını, geçsinler karşımıza, daima hak ve halktan yana olanlar galip gelir" dedi. Vatandaşın İstanbul’un yönetimini kendisine emanet ettiğini belirten Topbaş, sözlerini şöyle noktaladı: "Bu emanetin ne olduğunu bilinciyle, tüyü bitmemiş yetimin hakkının bilincini bugüne kadar taşıdım. Asla kimseye bilerek hiç bir şey yedirmedim, yemedik de... Kişi karşısındakini kendisi gibi zanneder."