Kiptaş, Halka Arzını Erteledi Tahvil İhraç Edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Kiptaş, tahvil ihracına başlayacak. 2007 yılında gerçekleştirmeyi düşündükleri halka arz projesini yavaşlatma kararı aldıklarını açıklayan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, şirketin kısa bir süre sonra tahvil ihracına başlayacağını bildirdi. Şu anda 0.89 olan faiz oranlarının 0.87'ye ineceğini dile getiren Yıldırım, bu oranı 0.60'a çekmek istediklerini söyledi.

Yıl sonuna kadar Yakuplu, Hadımköy, Silivri ve Tuzla gibi bölgelerde toplam 5 bin sosyal konut yapacaklarını söyleyen Yıldırım, Gaziosmanpaşa'ya bağlı Arnavutköy'de 574 daireden oluşan yeni bir sosyal konut projesinin de inşasına başlayacaklarını belirtti.

Yeşilvadi'nin yüzde 60'lık bölümünün satışının tamamlandığını belirten Yıldırım, AKP'li 4 milletvekilinin Yeşilvadi'den ev aldığını da sözlerine ekledi. Kiptaş'ın yurtdışı planlarından da söz eden Yıldırım, "Suriye'de bir yol inşaatının yüklenicisi olabiliriz. Görüşmelerimiz sürüyor. Rusya'da ise St. Petersburg'da bir çimento fabrikası ve konut projesi işi var" diye konuştu.