Kiracılara Örgütlenin Çağrısı!



Yeni Borçlar Kanunu ile faturasını ödemeyen kiracı evden çıkacak.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni kurallar getirecek Türk Borçlar Kanunu tasarısıyla, ev sahibinin her türlü olanağa ve güce sahip olacağını, kiracı olan tüketicilerin ise iyice güçsüz duruma düşeceğini öne sürdü.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen Borçlar Kanunu yasa tasarısında kiracıları çok yakından ilgilendiren maddeler olduğunu bildirdi. Tasarının onaylanıp yasalaşmasıyla, elektrik- su faturasını ödemeyen kiracının evden çıkartılabileceğini ifade eden Çetin, aynı zamanda mal sahiplerinin de akrabalarının gereksinimlerini gerekçe göstererek kiracının çıkmasını talep edebileceğini ve yine 10 yıl sonunda en az 3 ay önce haber vermek koşuluyla herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeye son verebileceğini öne sürdü.

"Elektrikte yılbaşında zam furyası gelebilir"

Ege Bölgesi Enerji Forumu’nda konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Musa Çeçen, Ocak’tan itibaren elektrikte yeni bir zam furyası ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Çeçen, "1 Ekim’den sonraki gibi, Ocak ayından itibaren de elektrikte yeni zam furyası gelebilir" dedi.