Kiremit Sektörüne Çağ Atlatan İnovasyon: Bioksit Kiremit



Özel hammaddeler kullanılarak elde edilen Bioksit Kiremit formülü ile geleneksel kiremitlere oranla daha yüksek donma dayanımı olan, daha iyi su, ısı ve ses yalıtımına sahip kiremitler üretilebiliyor. Fiziksel ve doğal şartlara karşı daha dayanıklı olmasıyla daha uzun kullanım ömrü sunan Bioksit Kiremit; sağladığu tasarrufla da daha çevreci ve renginden dolayı da daha estetik bir ürün olarak öne çıkıyor.

İhraç edilebilir kiremit

Daha yüksek sinterleme sıcaklığında üretilen Bioksit Kiremit; su emmesinin daha düşük, basınç dayanımı ve termal şok direnci gibi özelliklerinin daha yüksek olmasının yanısıra yüzey sertliğinin de daha fazla olması özellikleriyle geleneksel hammaddelerle hazırlanmış kiremitlere oranla farlılık gösteriyor. Rengi ile kalite ve fiyat bakımından sınıflandırılan kiremitte, koyu renk hem pahalı hem de en çok talep gören bir ürün. Bioksit Kiremit, açık renkli olduğu için arzu edilen ekonomik değeri yakalayamayan geleneksel kiremidin değerini de yükseltmiş ve ihracat şansını artırmış oluyor.

Kıymetli tarım arazilerinin hammadde olarak kullanılmasının da önüne geçecek

Bioksit Kiremit, tamamen tarım arazisi dışındaki kayaç alanlardan temin edilen hammaddelerden oluşan bir formülle üretiliyor. Bu nedenle, kıymetli tarım arazilerinin hammadde olarak kullanılmasının da önüne geçecek önemli bir inovasyon olma ayrıcalığı da taşıyor.
 
İsmailİsmail ÇenesizTürkiye'de bir ilk

ECE Kiremit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çenesiz, Ar-Ge çalışmaları sonucu özel bir hammadde ve formülle ürettikleri Bioksit Kiremit ile kiremidin de  ihraç edilebilir bir ürün haline geleceğine ve hak ettiği fiyat seviyesine çıkacağına inandığını belirtti. Bu alandaki yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Çenesiz, bu inovasyon ile birlikte Ar-Ge'nin geleneksel sektörlerde dahi ne kadar önemli olduğunun ortaya konduğunu; inovasyonu sadece ileri teknoloji ürünlere dair bir kavram gibi görmenin doğru olmadığını, geleneksel bir çok sektörde de inovasyon ile daha kaliteli ve dünya pazarlarında rekabet edecek ürünlere ulaşılabileceğini söyledi. Çenesiz, kiremit endüstrisinin hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet avantajı sağlayabilmesi adına Bioksit Kiremit üretimi konusunda diğer üreticilere de know-how desteği vereceklerini ifade etti.