Kirli Çamaşırlarla Su Zammına Protesto



Halkevci Kadınlar Derneği üyesi bir topluluk su faturalarına gelen zammı protesto etmek amacıyla evlerindeki kirli çamaşır ve bulaşıklarla Büyükşehir Belediye Binası önünde eylem yaptılar.

Ankara’daki su zamlarını protesto etmek amacıyla Halkevci Kadınlar Derneği üyeleri Güvenpark’taki Büyükşehir Belediye Binası önünde zammı protesto ettiler.

Evlerindeki kirli çamaşır ve bulaşıkları Belediye Binası’na getiren protestocular burada basın açıklamasında bulundular. Grup sözcüsü basın açıklamasında şunları söyledi:

"Her geçen gün yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. AKP hükümetinin öğrenci harçlarına yaptığı zamlardan sonra şimdi de Ankara’da suya gizli zam yaparak halkı dolandırmaya çalışıyorlar. Ekonomik krizi halka yaptıkları zamlarla çözmeye çalışıyorlar. Ekonomik krizi acı bir biçimde yaşıyoruz. Evimize temiz su alacak paramız yok.

Hastalansak gidecek yerimiz yok. Evdeki hastamız, yaşlımız, çocuğumuza bizler bakıyoruz. En ucuz pazarı bulmaya çalışıyoruz. Eskiyi yeniliyor, giyilmezi giyilir, yenilmezi yenilir yapıyoruz. Çocuklarımız her gün yüzümüze bakıp bizlerden bir şeyler istiyorlar. İş arıyoruz ama iş yok. Çoğumuz işsiziz. Bazılarımız da işlerini kaybetmeye başladılar. Bazılarımızın kocaları her gun eve işten atılma korkusuyla geliyorlar.

Su hayattır satılamaz

Bir kadının yaşamında suyun ne derece önemli olduğunu herkes bilir. Kadın sağlığı için suyun ne kadar değerli olduğunu, diğer ihtiyaçlar gibi kısılamayacağını bir kez daha söylüyoruz. Eğer bu su zamları geri çekilmezse kadınların eli yakalarınızdan düşmeyecektir. Susmayacağız. Sustukça susuz kalacağımızı biliyoruz. Her haneye 18 metreküp suyu ücretsiz sağlayın."