Kırşehir Belediyesi Tarım Arazisine Yapılan Villaları Affetmedi



Kırşehir'de İmar Barışı yasasından faydalanmak için tarım arazilerine ev yapan kooperatiflere Kırşehir Belediyesi ceza yazıp mühürledi. Ahi Evran Üniversitesi'ne yakın bir noktada bulunan Kırşehir-Savcılı yolu üzerindeki tarım arazilerinin bir kısmında kooperatifler kurularak aralarında öğretim üyeleri, öğretmenler ve memurların da olduğu çok sayıda vatandaşa parsel satışı yapıldı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, mağdur edildiklerini ileri süren yapı sahipleri bir önceki dönem yönetimde bulunan AKP’li belediyeyi suçladı. 31 Aralık 2017 yılından sonra yapılan bu yapılar, iddiaya göre AKP döneminde Kırşehir Belediyesi tarafından denetlendi ancak müdahale edilmedi.

CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 2 kooperatife toplam 310 bin TL ceza yazıldığını belirterek, “Tespit edilen 2 kooperatif daha var. Onlarında inşaatları durdurarak ceza yazılacak” açıklamasında bulundu. Söz konusu iki kooperatife ait 56 dönümlük arazide yaklaşık 85 kadar villa tipi evin olduğu öğrenildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Söz konusu kaçak yapılar bir süre sonra adeta bir kasabaya dönüştü. Bölgede alt yapı çalışmaları yapılarak elektrik hatları bile çekildi. Ancak Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kaçak yapılaşmaya izin vermeyerek iki kooperatifin inşaatlarını durdurup 310 bin TL ceza yazdırdı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de kaçak yapılara imar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgelerini iptal etti.

“Kimse kurnazlık yapmasın”
Belediye Başkanı Ekicioğlu, tarım arazilerine kaçak yapı yapılmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, “İlk tespitlerde iki kooperatifin inşaatlarını mühürledik ve para cezası yazdık. Tespit edilen iki kooperatif daha var. Onlarında inşaatları durdurarak ceza yazılacak. Kimse kurnazlık yapmasın” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.