Kırşehir'de Maden Lobisi Kazandı

(Fotoğraf: DHA)

Ülkenin hemen her bölgesinde yaşanan doğa katliamlarına bir yenisi daha ekleniyor. Koç Holding ve AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun ortak şirketi DEFAŞ’ın Kırşehir’de altın aramak için yaptığı başvuru için, Çevre Bakanlığı’nda İnceleme Değerlendirme toplantısı düzenlendi. Tüm itirazlara rağmen Bakanlık’tan projeye onay geldi.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre; onay ile birlikte şirket 22 bin dönüm arazide kazı yaparak toprak çıkarmaya başlayacak. Siyanür havuzları oluşturulacak. İliç’te faciaya yol açan kulelerin benzeri toprak kuleleri dikilecek. Bölgede altın aramak üzere 14 ayrı ocak açılacak. 32 milyon metreküplük üç zehirli atık barajı da inşa edecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Rakamlarla oynuyorlar
Kararın ardından Kırşehir Çevre Koruma Platformu üyeleri Bakanlık önünde protesto gösterisi yaptı. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Maden lobisi kazandı ama mücadelemiz sürecek. Anadolu da zamanında işgal edildi. Bizler direnen Atalarımızın torunlarıyız. Cumhuriyeti Atatürk 13 milyon nüfusla kurdu. Biz onun çocuklarıyız” dedi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise “Dört yıldır bu vahşi sömürge madenciliğiyle mücadele içerisindeyiz. Rakamlarla oynuyorlar. Halk Kırşehir’de maden ocağı istemiyor. Şehri zehirleyeceksiniz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan 200 bin insan aç kalacak. Buradan çıkan altın da Türkiye’de kalmayacak.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.