Kızkalesi’ne 1 Milyon Dolarlık Proje



Mersin’in Erdemli İlçesi’ndeki tarihi Kızkalesi’nin korunması amacıyla hazırlanan 1 milyon dolar tutarındaki projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayına sunulduğu bildirildi.

Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, yıllarca kaderine terk edilen ve bir süre önce restorasyon çalışması başlatılan Kızkalesi’nin, tarihi dokusunun korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasını istediklerini söyledi.

Kızkalesi’nin kültürel değerlerin önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken Arık, “Kale için 1 milyon dolar tutarında proje hazırlandı. Projede burçların onarımı, içindeki mozaiklerin cam altına alınması, tiyatro alanı sahnesinin düzenlenmesi, ışıklandırılması ve tuvalet yapımı bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sıcak baktığı projenin onaylanması halinde çalışmalara önümüzdeki yıl içinde başlayacağız” dedi.

İŞLETMEYE VERİLEBİLİR
Arık, restorasyonun tamamlanmasının ardından, kalenin, özel bir kuruluşa işletmeye verilebileceğini ifade etti. Kendilerinin kalenin işletmesini yapamayacaklarını belirten Arık, “Bize düşen görev, Kızkalesi’nin ve yöremizdeki diğer kültürel varlıkların tanıtımını yaparak, turizm potansiyeli yaratmak” diye konuştu.