Klima Tamircileri Fazla Mesaide



Sıcak hava nedeniyle birçok klima arızalanıyor. Müşterilerinin arıza bildirimlerine giden servis çalışanları, çoğunlukla sıcaklığa bağlı sorunlarla karşılaşıyor. Klima ustası Mustafa Görür, bu dönemde kendilerine gelen arızaların genellikle sıcaklardan kaynaklandığını söyledi. Hürriyet Gazetesi'nin AA kaynaklı haberine göre, aşırı sıcaktan cihazdaki teknik aksamın da etkilendiğini vurgulayan Görür, şöyle konuştu:

"Dış ortam sıcak ve güneş alan klima motoru akşama kadar çalışıyor. Sıcaktan dolayı kompresör devreye girmiyor, 'kapöstör' denilen alet kendini korumaya alıyor sonra da devre dışı kalıyor. Zaten bu cihaz kendini korumaya almasa motor arızalanır".

Görür, klimalara gereğinden fazla yüklenilmemesi ve cihazın gölge bir alana monte edilmesi gerektiğini hatırlattı. Soğutulması gereken alanın büyüklüğüne göre klima tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Görür, cihaz çalışırken de kapı ve pencerelerin açılmamasını önerdi. Aşır sıcaklardan dolayı zorlanan klimaların bulunduğu ortamda kapı ve pencere açılmasıyla da arızaların artacağına dikkati çeken Görür, şöyle devam etti:

"Bize gelen arızaların montaj hariç yüzde 90'ı aşırı sıcaklıklardan kaynaklanıyor. İnsanlar sıcaklarda su içip serinliyor ama klimalar için aynı durum söz konusu değil. Bazı yerlerde klimalar küçük geliyor bazı yerlerde de kapı pencere açık kaldığı için klimalar arıza verebiliyor. Ama biz bu dönemde en çok sıcaklardan dolayı servis yoğunluğu yaşıyoruz."