Klimalı Körüklü 100 Otobüs Daha Geliyor



İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosuna kazandıracağı klimalı 300 otobüsten Mercedes marka 100 adet körüklü otobüs için Mercedes Benz Türk firması ile sözleşme imzaladı. Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni alınacak  araçlarla birlikte 2009 Mart'ına kadar yaklaşık 1500 araçlık otobüs filosunun yarısını yenilemiş olacaklarını, yaşı da dünya standardı olan 5-5.5 aralığına çekeceklerini söyledi.

2009 yazından itibaren, günün en sıcak saatlerinde zorunlu haller dışında klimasız araçları sefere sokmayacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, vatandaşa konforlu bir ulaşım hizmeti sunarak iş performanslarını da pozitif yönde etkilemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Tarifeye başlandı

Başkan Kocaoğlu, uygulamasına dün başlanan, 90 dakika içerisinde ikinci, üçüncü ve dördüncü binişleri bedava yapan sistem hakkında da bilgi verdi. Kocaoğlu, şu bilgileri verdi:

"Sabah saatlerinde, 17 vatandaşımız 90 dakikalık süre içinde 5 kez toplu ulaşım araçlarımızdan yararlanmış. Aslında 90 dakikada 5 kez bindikleri için kendilerini kutlamak lazım. Ulaşımda bugün başlattığımız uygulamanın başarılı olacağına ve İzmirliyi mutlu edeceğini düşünüyorum. Bu sistem, sabah ve akşam işe gidiş gelişlerde 2 veya 3 araç kullanan vatandaşlarımızın aile bütçelerine de katkı sağlayacaktır.

Mercedes Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, körüklü ve klimalı araçların zamanında teslim edileceğini bildirdi. Kocaoğlu ve Sülün, 100 adet Mercedes marka klimalı körüklü otobüs için sözleşme imzaladı. İmza töreninde Genel Sekreter Ersu Hızır, ESHOT Genel Müdürü Gül Şener ve Mercedes Benz Türk Otobüs Satış Müdürü Akif Nuray da hazır bulundu. İmzanın ardından, daha önce teslimatı gerçekleştirilen 15 körüklü otobüsle mini şehir turu atıldı.