Knauf Ürün Değil, Fikir İhraç Edecek



“Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan”, 36. Yapı Fuarı’nda Gümüş Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Yılın Ses Yalıtım Ürünü Ödülü’nü almaya hak kazandı. Savaş Güzelküçük, ödüllü ürünlerinin işlevi ve özellikleri hakkında detaylı bilgi verirken sektörün önemli gündem maddelerini de değerlendirdi.

“Arge ve fikir ihraç etmeliyiz”

Güzelküçük, Knauf’un 160 ülkeye 60'dan fazla fabrika ile hizmet verdiğini hatırlattı ve ekledi: “ Bizim ürün ihraç edeceğimiz bir ülke yok. Bu nedenle artık arge, patent ve fikir ihracatı yapmalıyız." Geçen yıl 10 bin metrekare alanda Knauf Arena adıyla kendi fuarlarını düzenlediklerini söyleyen Güzelküçük, “ Bu etkinlik 2012’ye özeldi. Ancak çok iyi dönüşler aldığımız için her iki yılda bir düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

 “Dönüşüm tek tip olmamalı”

Sektörün önemli konularından kentsel dönüşümü değerlendiren Güzelküçük, sürecin halk tarafından doğru algılanmadığına dikkat çekti. Doğru planlandığı takdirde kentsel dönüşümün faydalı olacağını belirten Güzelküçük, “Kentsel dönüşüm asla tek tip olmamalı. Bu çalışmalar yapılırken hayata geçen projelere mimari özgünlük ve mimarların tasarımları yansımalı” diye konuştu.

Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan nasıl bir ürün?

Yüksek ses yutum değerleri sayesinde uygulamanın yapılacağı yerin mimari akustik taleplerini yerine getirmek amacı ile tasarlanan,"Yılın Ses Yalıtım Ürünü" Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan, içerdiği zeolit ile de kapalı mekânlardaki havanın kalitesini iyileştiriyor ve kötü kokuları yok ediyor. Dairesel ve kare delikli veya blok halde dairesel, kare ve çizgisel delikli olarak çok çeşitli yüzey perforasyon seçeneklerine sahip olan Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan, geniş bir tasarım özgürlüğü sunarak görsel akıcılığa sahip estetik yüzeyler elde edilmesini de sağlıyor.Tüm kalabalık ve kapalı mekânlarda kullanılabilen Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan, mekânsal akustiği sağlayarak yaşam kalitemizi arttırırken mekânlardaki sigara dumanı, yemek ve kızartma kokusu, mobilya ve ahşap kokusu, boya, benzol ve yapıştırıcı kokusu, amonyak ve ilaç kokusu, halı, kumaş ve toz kokusu gibi bizi rahatsız eden kötü kokuları ortadan kaldırarak ferah ortamlar sunuyor. Ayrıca, Knauf Cleaneo Akustik Alçıpan, dünyanın en geçerli yeşil bina sertifikalama sistemi olan LEED kriterlerine uygunluk deklarasyonu ile de doğaya verdiği değeri ispatlıyor.

Konu Başlıkları Burada Görünecek