"KOBİ Organize Sanayi Bölgesi Kurulsun"



Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haratoğlu, Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aykaç ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Eyüp Bartık, şehrin değişik yerlerinde, küçük sanayi sitesinde sıkışarak rekabette zorlanan, gelişmek ve büyümek isteyen firmalar için KOBİ organize sanayi bölgesi kurulması önerisinde bulundu. Bartık, "KOBİ'ler sayısal olarak ülkemizde mevcut 2,5 milyon işletmenin yüzde 99,9'unu oluşturuyor. Bir de, daha büyük işletme şeklinde organize olmuş ve organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler var. Ülke ve ekonomi büyürken, KOBİ'lerin ve ticaret erbabının buna ayak uyduramaması düşünülemez" dedi.

Bartık, hazırlayacakları 'KOBİ Akademisi' ve 'KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri' projesiyle, küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri tevşik ve motive ederek bir üst lige terfi etmelerini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. KOBİ'leri orta büyüklükte işletmelere getirilmesinin önemine değinen Bartık, "Sanayi ve ticaret yapısının bugünkü noktadan daha ileriye taşınması, KOBİ organize sanayi bölgelerini kurmaktan geçmektedir. Bu konuda atılacak her adıma oda olarak destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in kümelenme anlamında oldukça geri kaldığına dikkati çeken Bartık, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kent çevresine yayılan ayrıca şehircilik açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaran küçük ve orta büyüklükteki sanayi işletmelerini, meskun alanlar dışında şehircilik ilkelerine uygun ve her türlü alt yapısı hazırlanmış alanlarda toplamak için KOBİ organize sanayi bölgeleri kurulmalıdır. Gelişime açık sektörlerin belirli bölgelerde kümelenme yoluyla faaliyet göstermesi kaçınılmaz hale gelmiştir".