Koç: Bakanlığım Döneminde Utanılacak Hatalar Yaptık

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlığı döneminde utanılacak hatalar yaptıklarını, ancak düzeltme yoluna gittiklerini söyledi.

Türkiye’nin turizmdeki umudunun kitle turizmi olduğunu belirten Bakan Koç, “1124 kilometre sahil şeridi olan Muğla’nın yılda 2 milyon turisti ağırlaması ağırıma gidiyor” dedi. Bodrumlu turizmcilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen Bakan Koç konuşmasında, Bodrum’da yeni turistik tesislerin yapılmasına karşı çıkan, ancak 100 bin ikinci konutun yapılmasına engel olamayan belediye başkanlarına şöyle seslendi:

Ben iki katını vereceğim
“Bu nasıl turizm yapmak? Bir yandan yap-sata izin vereceksiniz, diğer yandan sektördeki yeni yapılanmaya dur diyeceksiniz. Böyle şey olmaz.” Bakan Koç, bakanlık yaptığı dönemde, 2023 hedeflerine ulaşmak isterken, utanılacak hatalar yaptığını belirterek “Ancak bunları itiraf etmesek bile edebimizle hatalarımızı düzeltiyoruz. 2015’te 1.5 milyar turistin tatil yapacağını, bunun 900 milyonunun kitle turizminden yararlanacağını biliyoruz. Bu nedenle Belediye başkanları, turizmciler, yatırım için ne koyarsa, ben iki katını vereceğim” dedi.