Koç On Yıl Daha İstanbul Bienali'nin Sponsoru Olacak



Koç Holding, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve uluslararası sanat arenasında Türkiye'nin en çok ses getiren etkinliği olan İstanbul Bienali'ne 10 yıllığına sponsor oldu.

Koç holding, bu yıl 8 Eylül-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 10. İstanbul Bienali'yle birlikte önümüzdeki 10 yıl boyunca gerçekleşecek beş bienale 'Bienal Sponsoru' olarak destek verecek.

10. Uluslararası İstanbul Bienali SFAI - San Francisco Art Institute'ta Sergiler ve Kamusal Programlar Yönetmeni Sergi Araştırmaları ve Müzecilik Bölümü Başkanı Hou Hanru’nun küratörlüğünde gerçekleşecek olan bienalin teması “İmkânsız değil, Üstelik Gerekli: Küresel Savaş Çağında İyimserlik” olarak belirlendi.

İstanbul Bienali, modernliğin karmaşık ve çeşitli biçimleri ile ilgili farklı kültürel bağlamları ve sanatsal görüşleri ortaya çıkarmanın bir yolu olarak kentsel olgulara ve mimari gerçekliğe odaklanacak.

10. Uluslararası İstanbul Bienali’nin mekânları olarak; Fındıklı’da İstanbul Denizcilik İşletmeleri’ne ait alandaki 3 numaralı Antrepo, Unkapanı’ndaki İstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ); Atatürk Kültür Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi öncülüğünde Silahtarağa’da yapılan santralistanbul seçildi.

Uluslararası alanda hayli prestijli bir etkinlik olan İstanbul Bienali, Uluslararası Sanat Yöneticileri Dergisi'nin 2005'teki anketinde özgünlük ve sanatçı seçimindeki farklılık açısından, Documenta'nın ardından ikinci olmuştu.