Koç'a Göre Koylar Çoktan Elden Gitmiş!

Bodrum'da koyları bozmadan 60 bin yatağa ihtiyaç olduğunu belirten Turizm Bakanı Koç, "Tahsise çıktığım arazinin yanı çoktan elden çıkmış" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ege Bölgesi'nde mutlaka yenilenmeye ve yeni yataklara ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Bodrum bölgesinde 40 bin yataktan 100 bin yatağa çıkmalıyız, ama bunu yaparken deniz kenarındaki koyları bozarak değil'' dedi.

Okan Üniversitesi ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından Sait Halim Paşa Yalısı'nda, "Turizmde Yeni Yaklaşımlar'' konulu sempozyum düzenlendi. Açılışta kendisini medyaya anlatamamaktan şikâyet eden Koç, "Medya turizm meselesinde, medya turizm bakanı meselesi var'' dedi. Koç, aynı durumun Ege bölgesi için geçerli olmadığını dile getirerek, "Ege bölgesinde muhakkak yenilenmeye ve yeni yataklara ihtiyaç var" dedi.

Çeşme'ye 10 yıldır yabancı turist gelmediğini, Bodrum'da ise müthiş bir düşüşün yaşandığını, bunun konaklama tesislerinin eski olmasından kaynaklandığını ifade eden Koç, şunları kaydetti:

"Yenileme için bir iki yere çıktım, çok reaksiyon oldu. Onun için gazetelerin bizimle ilişkisi önemli. 'Orayı satıyorlar' diye manşet atıldı. Benim resmimin yanına da 'bu kadar bina yapıldı' falan... Kardeşim, bu binalar benim 10 aylık bakanlığım zamanında yapılmışsa ben dünyanın en büyük yatırımcısıyım. İnsaf edin, olmaz böyle bir şey. O iki yere çıktım, reaksiyon olunca yatırım kararını henüz imzalamadım. Ama şunu söylemeliyim, Bodrum bölgesinde 40 bin yataktan 100 bin yatağa çıkmalıyız, ama bunu deniz kenarında koyları bozarak değil. Ben, bu iki araziye çıktığımda bir şeyi gördüm. Benim çıktığım arazinin yanındaki bütün yerler ben gelinceye kadar elden çıkmış. Good morning after supper..(günaydın öğlen oldu, yeni mi uyandınız gibi bir deyim) Göcek'teki yer 2001'de elden çıkmış. Önyargıdan uzak olalım.''