Kocaeli Şehir Merkezindeki Liseler Taşınıyor



Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Yenimahalle’de yıkılan cezaevi yerine yapılacak “Nuh Eğitim Kampüs” inşaatı başladı.

Nur Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Yenimahalle’de yıkılan cezaevi yerine yapılacak “Nuh Eğitim Kampüs” inşaatı başladı. Kocaeli Bizim Yaka’nın haberine göre, açılan ihaleyi kazanan müteahhit Haldızlar’ın üstlendiği kampüs inşaatının 2018 yılının ikinci yarısına yetiştirilerek milli eğitime teslim edilmesi hedefleniyor.

Haldızlar yapıyor

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın Yenimahalle’de yıkılan cezaevi arsası üzerine yaptıracağı “Nuh Eğitim Kampüs” inşaatı için açtığı ihaleyi 12 milyon 500 bin TL ile müteahhit Haldızlar’ın kazandığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yer tesliminin ardından temel inşaatına başlayan Haldız’ın 3 okul ve bir spor salonundan oluşan eğitim kampüsünü 2018 Şubat ayına yetiştireceği belirtildi.

Liseler taşınacak

Bakanların, valilerin, başkanların yaklaşık 15 yıldır konuştuğu şehir merkezindeki liselerin taşınması projesi Nuh Eğitim Kampüsü’nün hizmete girmesi ile gerçekleşecek. 2018 yılında tamamlanması hedeflenen kampüs inşaatının milli eğitime tesliminin ardından İzmit, Gazi ve Yavuz Kız Meslek Anadolu liseleri taşınacak. Kampüste 64 derslikli 3 okul yanı sıra anaokulu ve spor salonu da yapılacak.