Kocaeli Uluslararası Deprem Sempozyumu

Lafarge Çimento ve Lafarge Agrega Beton’un da ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Kocaeli Uluslararası Deprem Sempozyumu, deprem güvenlikli yapılar konusunda Türkiye’nin en geniş kapsamlı uluslararası organizasyonu olma niteliğini taşıyor. Sempozyuma bu yıl Prof. Dr Ahmet Mete Işıkara ve Doç.Dr.Oğuz Gündoğdu’nun da aralarında olduğu çok sayıda yerli ve yabancı konuşmacı katılacak.

Sempozyumda bu yıl konuyla ilgili değişik akademik alanlarda toplam 210 çalışma sunulacak. Bunların 163’ü 56 ayrı oturumda sözlü, 47’si ise sergi salonunda poster olarak sunulacak.

Japonya, Almanya, Makedonya, Pakistan gibi ülkelerden 100’e yakın yabancı akadmeisyen ve araştırmacının çağrılı olduğu sempozyuma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sivil Savunma İl Müdürlüğü, Kızılay, AKUT Kocaeli Birimi ve TMMOB Kocaeli Temsilcilikleri de destek veriyor.

Depreme dayanıklı yapı üretimi ve talebinin yaygınlaşmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sosyal sorumluluk olarak gören Lafarge, bu yıl sempozyuma sponsorluğun yanısıra ‘’Güçlendirme Projelerinde Kendliğinden Yerleşen Beton Uygulamaları’’ konulu bir sunumla da katkı sağlayacak.

Kocaeli 2007 – Uluslararası Deprem Sempozyumu’nun Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Doç Dr. Oğuz Gündoğdu ve Prof. Dr. Mithat Özer’in katılacakları tanıtım toplantısı, 19 Ekim 2007 Cuma günü, Kocaeli Grand Yükseliş Otel’de gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.