Kocaeli’de kalıcı işyerleri boş kaldı

Marmara Depremi’nde Kocaeli’de işyerleri yıkılan hak sahipleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın yaptırdığı kalıcı işyerleri boş kaldı.

2 bin 362 dükkandan, sadece 50 tanesi kullanılıyor. Hak sahipleri işyerlerini, şehir merkezine uzak olması ve iş vasıflarına uygun olmaması nedeniyle kullanmak istemiyor.

17 Ağustos Depremi’nde işyerleri yıkılan depremzedeler için Kocaeli’de 15 bölgede 40 blok halinde 2 bin 362 dükkan inşaa edildi.

Yeni yapılan işyerlerinden bin 860’ı sahiplerine teslim edildi. 39 kişi kendi isteğiyle hakkından feragat etti, 14 kişinin hak sahipliği de iptal edildi. 464 işyeri ise, hak sahipleri müracaatta bulunmadığı için kullanılmıyor.

İşyeri sahipleri, yeni yapılan işyerlerini şehir merkezine uzak olması ve işin niteliğine uygun olmamaması nedeniyle tercih etmediklerini söylüyor.

Kocaeli Valisi Erdal Ata, “İşyeryerleri dışarıda olduğu için vatandaşları mesleği gereği bu işi yapması mümkün değil. Bazıları da işleri nedeniyle dükkanlarda yapamıyor, bu yüzden taşınmıyorlar” diye konuştu.