Kocaeli'de 'Yuvacık Bahçekent Konutları Anahtar Teslim' Töreni



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut A.Ş. tarafından Başiskele ilçesinde yapılan konutlar, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 35 blok ve 610 dairden oluşan 75 metrekarelik daireler, yaklaşık 26 milyon liraya yapıldı.

'Yuvacık Bahçekent -Konutları Anahtar Teslim' töreninde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yapılan sitede yaklaşık 600 dairenin bulunduğunu ve büyük bir mahallenin ilçede oluşturulduğunu söyledi.

Ev sahibi olmanın çok güzel ve huzurlu bir şey olduğunu ve hükümet olarak da bunun için gayret ettiklerini anlatan Ergün, 8.5 yıllık AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'de 500 bin konut inşa edildiğini söyledi.

Artık Türkiye'nin 2023'e göre konuştuğunu ve buna göre projelerin geliştirildiğini ifade eden Ergün, ''Konut alanında da önümüzdeki dönemde TOKİ olarak ülke genelinde 500 bin konut daha yapmayı planlıyoruz. Kocaeli'nde hükümet olarak 8.5 yıl içerisinde TOKİ vasıtasıyla 27 bin konut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde 3 binden fazla konut yapmış. Yaklaşık 30 binden fazla konutu kentte inşa etmişiz. Şimdi önümüzdeki 12 yılda 2023'e kadar olanı söylüyorum kentte 40 bin konut daha inşa edilmesi hedefini önümüze koyuyoruz'' şeklinde konuştu.

Hükümet olarak önümüzdeki dönemde yeni adımlar atacaklarını dile getiren Ergün, şöyle konuştu:

''Evlenenle ve ev alanı yan yana getiriyoruz. Yeni evlenen dar gelirli gençler için önemli projeler hayata geçirilecek. Önümüzdeki dönemlerde TOKİ vasıtasıyla yeni evlenen dar gelirli genç çiftler için hiç peşinatsız 25 yıl kira öder gibi içerisinde buzdolabı, çamaşır makinesi, fırını ve bazı temel ev eşyaları da olan sosyal konut projelerini hayata geçireceğiz. İnşallah Türkiye'yi modern huzurlu şehirlerde güzel komşuluk atmosferi içerisinde yaşayan ve insanlarının mutlu olduğu ülke haline getirme çabası ve gayreti içerisinde olacağız.''

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Kocaeli'de birçok projelerin sürdüğünü belirterek kentte bina değil, yaşayanların her tür ihyacını karşılayabilecekleri sosyal yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi.

Evi olmayan herkesin yuva özlemi olduğunu, kiracı olarak yaşayanların da ev sahibi olmanın değeri ve anlamını çok daha iyi bileceğini dile getiren Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben de 21 yıl kirada oturdum. Benim özlemim başımı sokacak bir konutum olmasıydı. Bu hayali hep kurardım. İşte insanımızın bu hayallerini gerçekleştirme adına Türkiye'de Başbakanımızın koyduğu hedefle TOKİ, çok büyük bir hamle yaptı. Biz de Kocaeli bazında hemşehrilerimizin konut sahibi olması adına bu çalışmaları süratli bir şekilde devam ettiriyoruz. Projelerimiz sadece bir bina değil yaşanacak sosyal alan... Site yaparken her şeyi düşünüyoruz. Altyapı, üstyapı, çevre, ulaşım, cami, okul... Ne tür ihtiyaç varsa bütün bunları düşünerek konutları yapıyoruz. Ufak eksiklikleri de süratle tamamlayacağız. Burası cennet misali herkesin huzur içinde hayat süreceğiniz bir yer olacak. Hepinize hayırlı olsun. Güle güle oturun.''

Konuşmaların ardından Ergün, Topaca ve Karaosmanoğlu, 15 daire sahibine sembolik olarak evlerinin tapusu ve anahtarını verdi.