Kocaoğlu: AKP Akı Kara Yapamaz



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harmandalı Çöplüğü’nün kapatılmasını isteyen AKP İl Başkanı Ömür Kabak’a yanıt verdi.

Kocaoğlu, çöp ve arıtma çamuru sorununu çözecek proje için son aşamaya geldiklerini belirterek, "AKP bunu bildiği için herhalde 'Biz söyledik yaptı' söylemine başvurdu. Yaptıkları muhalefeti saygıyla karşılıyoruz. Ancak, aka kara demekle akı kara yapamazlar" diye konuştu.

İzmir’in yıllardan beri gelen sorunlarını herkesin bildiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Yerel iktidar olarak sorumlu olduğumuz için üzerinde çalışıyor ve çözüm üretiyoruz. Seçim döneminde İzmirlilerden oy isterken de çözemediğimiz iki konunun çöp ve arıtma çamuru olduğunu açık yüreklilikle söyledim. Beş yıldır üzerinde çalıştığımız bu iki konuda artık sona yaklaştık.  Herhalde AKP farkında olduğu için ‘Biz dedik de yapıldı’ söyleminin peşine düştü" dedi.

Çamlı Barajı olmazsa olmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda Çamlı Barajı’na yer verilmemesine tepki gösterdi. Güzelbahçe Belediyesi’nin itiraz ettiği plana kendilerinin de itiraz edebileceğini, değerlendirmenin sürdüğünü belirten Kocaoğlu, "Çamlı Barajı olmazsa olmaz" dedi. Yeraltı zenginliklerininin çıkarılmasına ve insanlık yararına kullanılmasına karşı olmadıklarını, altın madenlerine karşı da önyargılı olmadıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Biz suyun peşindeyiz ve suyumuzu korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.