Kocaoğlu'ndan, Metroya "Kadın Patronla" Çözüm



Yüklenici Bozoğlu inşaat firması ile Üçyol-Üçkuyular ve Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez Metro Hattı inşaat sözleşmelerini fesheden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nda da yönetim değişikliğine gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Raylı Sistem Daire Başkanlığı'na, bir süredir Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevini yürüten Işık Çelikoğlu getirildi.

Vekaleten atandı

Önümüzdeki günlerde emekli olmayı düşündüğü belirtilen Çelikoğlu'nun, Başkan Kocaoğlu tarafından yeni görevi konusunda ikna edildiği öğrenildi. Raylı Sistem Daire Başkanı Mehmet Gülay, uzun süredir sağlık sorunları nedeniyle raporlu olduğu için Çelikoğlu'nun ataması şimdilik vekaleten yapıldı. Merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde Büyükşehir Belediyesi'ne transfer olan Çelikoğlu, uzun bir süre Etüt Proje Daire Başkanı olarak görev almıştı. Çelikoğlu, Kocaoğlu, belediye başkanı olduktan bir süre sonra, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine getirilmişti. Üçyol-Üçkuyular metro hattındaki yarım kalan kalıcı betonların tamamlanması için ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'nin, yeni çalışmalarını Çelikoğlu yönetiminde yapacağı öğrenildi.

Işık Çelikoğluİzne ayrılmıştı

Etüt Proje Daire Başkanı olduğu dönemde kente kazandırılan birçok önemli projede imzası bulunan Çelikoğlu'nun Raylı Sistem Daire Başkanlığı'na getirilmesi belediye kulislerinde yankı uyandırdı. Yaklaşık 2 yıldır Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevini yürüten Çelikoğlu, geçtiğimiz aylarda yıllık izne ayrılmıştı. Başkan Kocaoğlu, izin dönüşünün ardından emekli olmaya karar veren Çelikoğlu ile geçtiğimiz günlerde görüşme yaptı. Başkan Kocaoğlu'nun, bürokratını emeklilik dilekçesini vermekten vazgeçirdiği öğrenildi.

Hangi projelerde imzası bulunuyor

Çelikoğlu, Etüt Proje Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Birinci Kordon ve Bostanlı Sahil Bandı olmak üzere tüm kıyı düzenleme çalışmaları, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, İnciraltı Kent Ormanı, Havagazı Fabrikası restorasyonu, Kültürpark yer altı otoparkı ile kent genelindeki birçok rekreasyon alanı, kavşak ve yol düzenleme çalışmasına imza attı.