Koçtaş'ın ‘İç Mekan Tasarım Yarışması'na Başvurular Başladı



Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş, ürünlerinin tanıtılması ve bu ürünlerle yaratıcı görsel ve mimari çözümlerin geliştirilmesi amacıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle, mimarlık bölümü öğrencilerine yönelik ‘İç Mekan Tasarım Yarışması’nı düzenliyor.

Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması’nda öğrencilerin şartnamede yer alan koşullara bağlı kalarak, kendi seçtikleri bir evi Koçtaş ürünleriyle tasarlamaları isteniyor. Projelerde aranacak nitelikler arasında; iç mekan tasarım özgünlüğü, kullanılacak ürünlerin kendi aralarında ve mekanla uyumlu olması, projenin uygulanabilirliği ve kendine has bir tarzı yansıtıyor olması yer alıyor.

İfade tekniğinin serbest olduğu yarışmada tasarımların; kavramsal anlatımlar (yazılı-grafik sunumlu), kararları yansıtabilecek ölçekte plan, kesit, görünüşler, 3 boyutlu anlatımlar, farklı ölçeklerde detay anlatımları ve Koçtaş ürün listesinin yer alması bekleniyor. Yarışmada kullanılacak ürünler Koçtaş’ın internet sitesinden temin edilebilecek.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında asıl mesleği mimarlık olan ünlü müzisyen Yüksek Mimar Erol Evgin olmak üzere; Y. Doç. Dr. Cem Altun (İTÜ), Y. Doç. Dr. Ali Çiçek (Bahçeşehir Üniv.), Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın ( M.Ü.), Mimar Sinan Kafadar (Metex Design Group), Mimar Tayfun Kutlu (Koçtaş) ve Prof. Dr. Hasan Şener ( İTÜ) yer alıyor.

Yarışmada birinci gelen tasarımcı 5000 TL ödül almaya hak kazanırken, ikinciye 2500 TL, üçüncüye ise 1250 TL para ödülü verilecek. Büyük ödüllerin yanı sıra 750’şer TL değerinde 5 adet Mansiyon  ve 500'er TL değerinde 3 adet Teşvik Ödülü de dağıtılacak.

Ürün bilgilerine Koçtaş'ın internet sitesinden ve Koçtaş mağazalarından ulaşılabilecek. Ödül kazanan tasarımlar 14-31 Aralık tarihleri arasında Koçtaş mağazalarında sergilenecek. 
 
Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.