Kodak Türkiye Fotoğraf Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Kodak Türkiye Fotoğraf Yarışması 2004 ödül töreni, 9 Eylül akşamı Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Finale kalan fotoğraflar, 10-20 Eylül arasında Fotografevi'nde sergilenecek.

Kodak Türkiye'nin bu yıl ikincisini düzenlediği fotoğraf yarışmasını kazananlar, ödüllerini dün akşam Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törenle aldılar. Amatör Fotoğrafçılar, Profesyonel Fotoğrafçılar, Genç Fotoğrafçılar ve Cheetos Çocuk Fotoğrafçılar olmak üzere 4 dalda düzenlenen yarışmada toplam 7 büyük ödül ve 19 mansiyonun yanı sıra yarışmaya katkı sağlayan firmaların adıyla anılan 4 özel ödül verildi. Finale kalan 60 fotoğraf, 10-20 Eylül arasında Fotografevi’nde sergilenecek.

Kodak Türkiye Genel Müdürü Emre Sayın, açılış konuşmasında, bu yılki yarışmanın temasını "Konuşan Fotoğraflar" olarak belirlediklerini; bu temayla, her fotoğrafın bir öyküsü olduğunu göstermek ve bütün Türkiye'yi fotoğraflarla konuşup anlaşmaya davet etmek istediklerini söyledi. Tüm katılımcılara, seçici kurul üyelerine ve sponsorlara teşekkür eden Sayın, bu tür etkinlikler arttıkça, fotoğrafçılığın ülkemizde daha çok sevileceğine ve Türk fotoğrafçıların uluslararası platformlarda daha fazla boy göstereceklerine inandıklarını kaydetti. Ödül töreninde ayrıca, Bate Bumbo Grubu, bir perküsyon gösterisi yaptı.

Ödüller ve Sahipleri

Amatör Fotoğrafçılar Renkli kategorisinde, Berker Dalmış "Herşeye Rağmen" adlı eseriyle büyük ödülün sahibi oldu. Dalmış, ödülünü Barbaros Gürsel'den aldı. Bu kategoride ayrıca, “Yol” adlı eseriyle Berker Dalmış, "Atölye ve Işık" adlı eseriyle Mustafa Demirbaş ve Yılmaz Topçu mansiyon aldılar.

Amatör Fotoğrafçılar Siyah-Beyaz kategorisinde "Sabahçı" adlı eseriyle büyük ödüle hak kazanan Ercan Aydeniz, ödülünü Sinan Okumuş'un elinden aldı. Bu kategoride, "Kar" adlı eseriyle Berker Dalmış, "Yaşlanmak" adlı eseriyle Mihriban Gökben Şıkrak ve Saffet Vatansever mansiyon aldılar.

Amatör Fotoğrafçılar Dijital Manipüle Edilmemiş kategorisinde büyük ödül, "Kitaplar Okumak İçindir" adlı eseriyle Ömer Lütfi Bakan'a verildi. Bakan, ödülünü Mehmet Bayhan’dan aldı. Bu kategoride, "Işığın Dansı…" adlı eseriyle Salih Güler, "Sadakatsiz" adlı eseriyle Bahadır Kargılı ve Kadir Uğur Varlı mansiyon aldılar.

Amatör Fotoğrafçılar Dijital Manipüle Edilmiş kategorisinde, "Savaşa Hayır" adlı eseriyle Adnan Veli Kuvanlık büyük ödülün sahibi oldu. Kuvanlık, ödülünü Mehmet Bayhan’dan aldı. Bu kategoride, "Gelecek" adlı eseriyle Selda Salman Acar, "S.O.S." adlı eseriyle Adnan Veli Kuvanlık ve Deniz Yener Uzunoğlu mansiyon aldılar.

Profesyonel Fotoğrafçılar Foto-Röportaj kategorisinde büyük ödülü kazanan, "Bekar Odaları" adlı eseriyle Altan Bal oldu. Bal, ödülünü Kodak Türkiye Genel Müdürü Emre Sayın’dan aldı. Bu kategoride mansiyon, "Irak (Bağdat)" adlı eseriyle Hayrettin Karateke’ye verildi.

Genç Fotoğrafçılar kategorisinde büyük ödülü alan vOnur Altunay’a ödülünü bir K.V.K. yetkilisi verdi. Bu kategoride, Mustafa Can Ayter, Bahar Yaltı veMemduh Emrah Tuluk ("Gölge") mansiyon aldılar.

Cheetos Çocuk Fotoğrafçılar kategorisinde, "Balkonumuzdan" adlı eseriyle Elif Kuvanlık büyük ödülün sahibi olurken, mansiyonlar "Kediler" adlı eseriyle Doğukan Giz Demiröz, "Meraklı" adlı eseriyle Mert Özal ve "Doğal Eğitim" adlı eseriyle Ece Öncül tarafından paylaşıldı. Kuvanlık'a, ödülünü Fritolay'’den Dilek Ergenekon verdi.

Kodak Türkiye Fotoğraf Yarışması 2004'te, Travel Club Özel Ödülü "Mavi Ev adlı eseriyle Faruk Ertunç'a, Radikal Özel Ödülü "Merdiven" adlı eseriyle Suat Çelik'e, Fotoğraf Dergisi Özel Ödülü "Abant" adlı eseriyle Salih Güler'e, Fotografevi Özel Ödülü ise "Gazap Fındıkları" adlı eseriyle Şahan Nuhoğlu'na verildi.

Çeşit Çeşit Ödül

Kodak yarışmasında yaklaşık 22 milyar TL’lik vpara ödülünün yanı sıra Kodak EasyShare CX7300 dijital fotoğraf makinesi; Kodak EasyShare LS633 dijital fotoğraf makinesi; Sony Ericsson T630 entegre kameralı cep telefonu; Paris, Prag ve Güneydoğu Anadolu seyahatleri gibi çeşitli ödüller verildi. Finale kalmış ama herhangi bir ödül almamış fotoğraflar ise 50 milyon TL’lik teşvik ödülü kazandı. Öte yandan Microsoft, tüm kategorilerin mansiyonlarına ve özel ödüllere sürpriz hediyeler sundu. Ayrıca, tüm katılımcılar arasından çekilişle belirlenen bir talihliye, Kodak EasyShare DX6490 dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

Sergi tarihi: 10-20 Eylül 2004

Sergi mekanı: Fotografevi Galerisi, Galatasaray Meydanı, Tütüncü Çıkmazı, No: 4, 34430, Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0212 249 02 02