Koklama Bahçeleri



Meram ilçesinde belediye,görme engelliler için 300 bin euro (yaklaşık 560 milyar lira) harcayarak yüzlerce çeşit çiçeğin güzel kokular saçacağı 'koklama bahçesi' oluşturacak.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, AB'nin işsiz ve engellilerin eğitimine yönelik hibelerin, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) aracılığıyla, hazırlanan proje karşılığında belediyelere tahsis edilebildiğini belirtti. Tuzcuoğlu, belediyenin projesi hakkında da şu bilgileri verdi:

'Projemiz ilk yediye girdi'
"Biz de İş-Kur'a, Selçuk Üniversitesi'nden uzmanların yardımıyla hazırlanan, görme engellilerin rehabilitasyonu için özel bir park yapımı projesiyle başvurduk. Projemiz, İş-Kur'a sunulan 700 proje arasında ilk yediye girdi. Hibenin kısa sürede verilmesini bekliyoruz. Türkiye'de ilk kez yapılacak bu özel parkla görme engelliler için yüzlerce farklı türde çiçeğin bulunacağı 'koklama bahçesi' oluşturulacak. Bahçe hobi, eğlence ve dinlenme işlevi yanında görme engelliler için ruhsal rehabilitasyon merkezi hizmeti verecek. Amacımız sadece özel bir park yapmak değil. Bahçenin yapımında görev alacak 80 kişiyi, vasıfsız elemanlar ve engelliler arasından seçeceğiz. Bir yıl eğitim verip, meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Bahçıvanlar belediye çatısında profesyonel olarak çalışacak."