Koleksiyon / İzmirSMD, M artı D Mimarlık Ofisini Ağırlıyor

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmir SMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / İzmir SMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin üçüncüsünde, M artı D MİMARLIK / Metin Kılıç, Dürrin Süer mimari proje sergisi 28 Mart 2012 Çarşamba günü Koleksiyon İzmir Merkezi'nde açılıyor.

1987 yılında kurulan M artı D Mimarlık, 1985 Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Metin Kılıç ve 1987 Dokuz Eylül Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi mezunu Dürrin Süer yönetiminde  mimarlık hizmetlerini sürdürmektedir.

2006 yılına değin Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak bulunan Dürrin Süer, bu tarihten itibaren mesleki çalışmalarını M artı D Mimarlık'ta devam ettirmektedir.

İkili, yapı pratiği ve akademik ortam deneyimlerinin öngörüleri ile konut, ticaret, sağlık, eğitim binaları gibi çeşitli konularda ve kentsel tasarım gibi farklı ölçeklerde projeler üretmekte, uygulama ve kontrollüklerini yapmaktadır.

Ekibin yarışmalardan elde ettikleri ödüllerin yanı sıra yayımlanmış projeleri de bulunmaktadır. EMOT, Atakalp, Akut Kalp Hastaneleri, Olive Park, Mavisu, Altınova, Altınvadi Konut Siteleri, OİB Teknik Lisesi, Urla Kent Meydanı Düzenlemesi M artı D Mimarlık'ın öne çıkan projeleri arasındadır.

M artı D Mimarlık mimari proje sergisi, 28 Mart 2012 – 23 Mayıs 2012 tarihleri arasında Koleksiyon İzmir Merkezi'nde gezilebilir.       


Sergide yer alan projelerden bazıları:

- OİB  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi



- Urla Kent Meydanı ve Ticaret Merkezi



- Olive Park Evleri’nden Ece Evi, 2008


- Olive Park Evleri 

- Gaziemir Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi 



- Denizli Hükümet Konağı ve Çevresi Kentsel Tasarımı Projesi (Satın Alma)

- Troya Müzesi (Mimari Proje Yarışması)

- Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi (Mimari Proje Yarışması)

- Fethiye Belediyesi Alışveriş Merkezi (Mimari Proje Yarışması)

- İAOSB Teknik Lise Projeleri  (Mimari Proje Yarışması)