Koleksiyon / TSMD, 2012'ye FEMA ve Uz Mimarlık Sergileriyle Başlıyor



Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin dokuzuncusu; FEMA Mimarlık ve Uz Mimarlık ofisleri mimari proje sergisi, 18 Ocak Çarşamba günü Koleksiyon Ankara Merkezi'nde ziyarete açıldı.


FEMA Mimarlık

1980 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Faruk Eşim, çeşitli mimarlık bürolarında çalıştıktan sonra 1986’da Faruk Eşim Mimarlık Atölyesi'ni kurdu. Ofis, 1990’dan bu yana çalışmalarına FEMA Mimarlık adı altında devam etmektedir. 1990 – 1992 arasında TSMD Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüten, 2004 -2009 yıllarında Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim üyeliği yapan Eşim, katıldığı yarışmalarda üçü birincilik olmak üzere 22 ödül ve mansiyon kazanmıştır.



FEMA Mimarlık kuruluşundan bu yana özel ve kamu sektörüne çok katlı yapılar, alışveriş merkezleri, 5 yıldızlı oteller, eğitim kampüsleri, kültür ve kongre merkezleri, spor yapıları ve konutlara ait proje tasarımları ve yönetimi, teknik şartnameler, uygulama danışmanlık ve müşavirliği, araştırma ve fizibilite çalışmaları yapmıştır.


Uz Mimarlık Atölyesi

Profesyonel çalışmalarına, 1984’de kurucu ortağı oldukları Modül Mimarlık Atölyesi'nde başlayan Mehmet Soylu ve Mete Öz, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını 1991 yılında kurdukları Uz Mimarlık Atölyesi çatısı altında sürdürmektedir. Soylu ve Öz, katılmış oldukları ulusal mimari proje yarışmalarında altısı birincilik olmak üzere toplam 28 ödül ve mansiyon elde etmiştir. 1988’de tasarladıkları ''Moscow Park Place'' binası Rusya Devlet Mimarlık Ödülü'ne değer görülmüştür.



1983 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde Lisans, 1987 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisans öğrenimini tamamlayan Mehmet Soylu, 2006-2011 arasında Gazi Üniversitesi'nde, 2010’dan itibaren ise Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak proje dersleri vermektedir.

1983 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden mezun olan Mete Öz, 2010 yılından bu yana Gazi Üniversitesi ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak proje dersleri vermektedir.


FEMA Mimarlık
ve Uz Mimarlık ofisleri mimari proje sergileri, 13 Şubat'a kadar Koleksiyon Ankara Merkezi'nde görülebilir.


Sergide yer alan projeler

FEMA Mimarlık



- Ankara Üniversitesi Beypazarı Demirbey Yerleşkesi, Beypazarı / Ankara
- Karadeniz Teknik Üniversitesi 2000 Kişilik Yurt, Trabzon
- Akdeniz Oyunları Olimpiyat Köyü, Mersin
- Yurtlar ve Sosyal Tesisleri, Tunceli, Zonguldak / Alaplı, Manisa / Gördes, Trabzon
- Royal Atlantis Hotel, Manavgat / Antalya 
- Kefaluka Hotel, Akyarlar / Bodrum
- Armoni Evleri, Eskişehir
- Sara Alışveriş ve Dinlenme Tesisleri, Eskişehir


Uz Mimarlık




- Teskomb Hizmet Binası - Ankara
- Savunma Sanayii Müsteşarliği Hizmet Binası - Ankara
- Teknopark İdari Binası - İstanbul
- Maliye Bakanliği Kurs Binası - Ankara
- Devlet Su Işleri Hizmet Binasi - Ankara
- Al Tadamon Ofis Binasi - Trablus / Libya 
- Elegance Evleri - Ankara