Koleksiyon / TSMD, Kural Mimarlar'ı Ağırlıyor



Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya’nın uzun soluklu ortak çalışması “Koleksiyon /TSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin yirmincisi KURAL MİMARLAR / İlhan Kural, Nerkis Kural, Ali Kural, Veli Kural Bürosu mimari proje sergisi, 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Koleksiyon Ankara Merkezi'nde açıldı.



Kural Mimarlık ve Planlama Bürosu, 1976’da Ankara’da İlhan Kural ve Nerkis Kural tarafından kurulan Kural Mimarlar Mimarlık, Şehir Planlama, Kentsel Tasarım, Peyzaj Ltd. Şti.’nin 2006’da yeniden yapılanmış ve “Kural Mimarlar” adı ile faaliyetlerine devam etmeye başlamıştır. Daha sonra yeni firmada Ali Kural ve Veli Kural da ortak statüsünde yer almıştır. 2007’de Ali Kural şirketin İstanbul şubesini kurmuştur.

İlhan Selim KURAL
ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden 1968’de birincilikle mezun oldu. 1970’de aynı bölümden Mimarlık Yüksek Lisans derecesini aldı ve o yıl bölüme asistan olarak girdi. 1971’de AID bursu ile Amerika'ya gitti. 1973’de University of California, Berkeley'den Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu. 41 yıllık ODTÜ Mimarlık Bölümü öğretim görevinden 2003’de emekli oldu. Halen yarı zamanlı öğretim görevliliğini sürdürmekte ve serbest mimarlık faaliyetlerini yürütmektedir. Başta Mimarlar Odası'nın 5. Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi Yapı Dalı Başarı Ödülü olmak üzere, yarışmalarda çok sayıda birincilikleri ve dereceleri, jüri üyelikleri, kendisi ve yapıları hakkında pek çok yayın mevcuttur. 1998-2000’de TSMD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, 2007-2009’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Nerkis KURAL
1968’de ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden Lisans, 1974’de ODTÜ Şehir Planlama Bölümü’nden Yüksek Lisans, 2009’de ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde doktora derecesini aldı. 1971-1973’de Amerika’da Duncan and Jones Şehir Planlama Bürosu’nda çalıştı. Dönüşünde ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde ders verdi. Pek çok planlama çalışmaları, muhtelif gazete ve kitaplarda yayınlanmış yazıları vardır. 17 yıl boyunca üstlendiği Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyeliğinden 2007’de emekli oldu. Halen ODTÜ Mimarlık Bölümü’nde ders vermektedir. Yurtiçi ve dışında sayısız konferans, seminerlere katıldı, ödüller aldı.

Ali KURAL
1995’de ODTÜ Mimarlık Bölümü’nü birincilikle lisans derecesini aldı. Fulbright Yüksek Lisans Bursu ile gittiği ABD’de Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Okulu’ndan 1999’da, Kentsel Tasarımda Yüksek Mimar derecesini aldı. 1999–2004 arası ABD farklı şehirlerde çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra pek çok proje gerçekleştirdi, çeşitli yarışmalarda derece ve birincilikler kazandı. 2004’den beri Kural Mimarların İstanbul Şubesi ve kurduğu URBAR - Kentleşme ve Mimarlık Ofisi’nde mesleki çalışmalarını sürdürmektedir.

Veli KURAL
ODTÜ Mimarlık Bölümünden 2000’de mezun oldu. 2001-2005’de ABD Boston’da FDAA Architects’te pek çok yapının projelendirilmesi ve kontrollüğünde sorumluluk aldı. 2006’dan beri ortağı olduğu Kural Mimarlar’da çalışmalarını devam ettirmektedir.


Sergide yer alan projeler:

Alışveriş Merkezi/Ofis Kompleksi-Maysan, Irak
Otel ve Rezidans Kompleksi-Erbil, Irak
50 Yataklı Kanser Hastanesi-Duhok, Irak
ODTÜ Lisans Öğrencileri Yurt Binası-Ankara
5 Yıldızlı Otel ve Rezidans Kompleksi-Mersin
ODTÜ Öğrenci Merkezi ve ODTÜ Meydanı, Ankara
KRG Misafirhane, Ofis ve Spor Yapıları Kompleksi-Erbil, Irak
Dışişleri Bakanlığı Kongre/Kültür Merkezi-Ankara
Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası-Ankara
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Mühendislik Laboratuarları
Mülkiyeliler Birliği Vakfı Merkez Binası-Ankara
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu III. Yurtları, Ankara
Turgutreis Konak Evleri-Bodrum
Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Kulübü-Ankara
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kültür ve Kongre Merkezi



Sergi, 11 Mart 2013 tarihine kadar Koleksiyon Ankara Merkezi'nde ziyaret edilebilir.