Koleksiyon' un Üç Yeni Ofis Tasarımı



Koleksiyon' un bu yıl Orgatec Fuarı'nda tanıttığı üç yeni ofis tasarımı, 2005 ofis trendlerinin karakterini çiziyor.

Ouo Vadis : Studio Kairos imzalı "Oua Vadis", mükemmel bir işçiliğin sonucu olarak pürüzsüz bir formu müjdeliyor.

Executive ürün olarak tanımlanan tasarımda, yüzeyinden, ayaklarına, köşe dönüşlerine kadar formu bozabilecek hiçbir detaya yer verilmemiş. Yalın tasarımlı bir masa ve masanın içinden geçerek kütlesel bir etki yaratan etajer sistemin özünü oluşturuyor. Masanın arkasında yer alan beş metre boyundaki kapı özel mekanizması sayesinde, yerde hiçbir noktaya değmeden tamamı ile açılarak arkada yeni bir mekana geçişi sağlıyor. Masanın arkasında yer alan bu hacim artık bir dolap tanımının çok ötesinde, içine girilen ve yaşanılan bir mekan oluyor. Kapıyı karşılayan cepheye giydirilebilen asma raflar, açılır kapaklı asma dolap, hareketli etajer, aydınlatma birimleri vb. parçalar ile kurgulanabilen oda, çalışmak için alternatif bir mekan yaratıyor.

Calvino: 2004 Orgatec Fuarında tanıtılan en yeni tasarımlardan "Calvino"Studio Kairos imzası taşıyor.

İş yaşamındaki degisiklikler oylesine ivme kazanıyor ki, her yeni senaryo tanıtımından kısa sure sonra demode olmaktan kacamıyor. Her senaryodaki ortak nokta, genis ve komplike mobilya sistemlerinin, bireysel ve esnek cozumlere dogru kaydıgını gosteriyor.

Calvino, kullanıcı tarafından kolaylıkla birleştirilip grup yapılabilen ve sonra parcalanabilen / dagıtılabilen modüler bir program. Esnek ve ergonomik yapısı , günümüz çalışma hayatını karşılayan teknolojik altyapıya sahip. Minimize edilmiş masaüstü aksesuarları, görüntüleme, depolama fonksiyonlarına uygun yapılandırılmış.

Beauly: Faruk Malhan imzalı "Beauly" yoneticinin dunyasına yeni bir bakış öngörüyor.
Daha hafif, çarpıcı, karizmatik ve hiyerarşik savunmayı barındırmayan bir tasarım dilini tercih ediyor.

Yöneticinin güç sembolü olan masası, açık alanlara taşınarak gücün ofis geneline yayıldığı bi forma sokuldu. Masanın kalın yüzeyi, paslanmaz zarif ince ayaklarla çelişki yaratıyor. Masanın altına gizlenmiş çekmece sistemi özel eşyalar için tasarlandı.