Kömür Dağıtımının Durdurulması İstemi Reddedildi



Çok sayıda çevre derneğinin, yoksul ailelere kömür dağıtımının durdurulması ve bunun yerine ailelerin bulunduğu semtlere güneş enerji santralleri yapılarak ücretsiz elektrik sağlanması istemiyle açtığı dava reddedildi. Avukat İsmail Hakkı Atal, “Hava kirliliği ölüme yol açıyor” dedi ve karara itiraz ettiklerini açıkladı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; çevre derneklerinin ve Adana Tabip Odası’nın da aralarından bulunduğu çok sayıda kuruluş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na karşı yoksul ailelere ücretsiz olarak dağıtılan kömürlere ilişkin dava açtı. Kuruluşlar, davada kömür yardımlarının durdurulmasını ve yoksul ailelerin bulunduğu semtlere güneş enerjisiyle ısınmanın sağlanmasını istedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı savunmasında özetle kömürlere ilişkin ilgili kendilerinin olmadığını, husumetin asıl ilgililere yönetilmesi gerektiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı da savunmasında güneş enerjisi santralleri ile enerji sağlanması hususunun şehir içinde kömür dağıtımı yapılan yoksul ailelerin bulunduğu semtlerde gerçekleştirilemeyeceğini belirterek “hava kirliliğinin kaynağının yoksul ailelere dağıtılan kömürler olduğuna ilişkin somut tespit bulunmadığını” ifade etti. Ankara 4. İdare Mahkemesi davayı reddetti.

Kuruluşların avukatı İsmail Hakkı Atal, karara itiraz ederek davanın kabulünü istedi. Atal, itiraz dilekçesinde koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını en çok artıran sebeplerin başında hava kirliliğinin geldiğini vurguladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.