Kömür Taşırken "Lüks Daire" Oldu



Dışarıdan bakıldığında Londra'nın güneyindeki Battersea sularına demirlemiş bir tekne... Ama hem içi hem de hikayesi bundan çok daha  fazlası. Daily Mail'in haberine göre, Vega IV, isimli bu tekne 1959'da kömür taşırken, şimdilerde adeta yüzen bir lüks 'penthouse'...

2.5 milyon dolara satılık

Hollanda yapımı bu tekne 2.5 milyon dolara yeni sahibini arıyor. Ama 54 yaşındaki 'Vega IV' artık ilk halinden çok farklı. Tekne, 1959 yılında kömür taşımacılığı için üretilmişti. Şimdi ise, lüks bir dubleks daireyi aratmıyor. Alt katta üç çift kişilik yatak odası, üst katta ise geniş bir açık teras bulunuyor. 

İsteyene oda servisi bile var

Tekne, özel mutfağı ve tam donanımlı barıyla dikkat çekiyor. Ayrıca giyinme odası ve asılı şömine de tekneyi lüks dairelerle yarıştıran diğer özellikler. Lüks teknenin yeni sahibi isterse kıyıda yer alan Hotel Rafayel'den bir hizmetliyi de 7/24 'oda servisi' gibi çağırabilecek. Ayrıca otelin spor salonu ve helikopter pisti de kullanılabilecek.

Resim Galerisi Burada Görünecek

Ünlü Rock yıldızı alabilir

Bu lüks yüzen 'penthouse'un uzun süre boş kalmayacağı tahmin ediliyor. Söylentilere göre teknenin taliplileri arasında Kanadalı ünlü rock yıldızı Bryan Adams ve Sir Ranuph Fiennes de var.