Konak Meydanı için Yeni Proje!



DHA'nın haberine göre, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret eden Değirmenci, projeyi şöyle anlattı:

Çehresi değişir

“Büyükşehir Yasası ile il genel meclisleri kapatılıyor. İzmir’de bize ait bin 686 gayrimenkul ve üç bina var. Konak Meydanı genişletilmeli. Büyükşehir Belediye binası zaten depreme dayanıksız çıktı. O yıkılabilir, belediye bizim 26 bin metrekare kapalı alanlı binamıza taşınabilir. Arkasındaki Merkez Bankası ve SGK İl Müdürlüğü binaları da yıkılmalı. Onlar da Çınarlı’daki hizmet binamıza taşınabilir. Üç binanın yıkılması ile İzmir denizle buluşur. Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı, belediye binasının gölgesinden kurtulur, genişletilir hatta daha görkemli heykeller yapılabilir. Kapalı otopark yıkılır, yeraltı otoparkı yapılır, Kadın Doğum Hastanesi, Kültür Bakanlığı’na müze olarak verilir. Yeni düzenleme ile İzmir’in çehresi değişir. Çünkü kentin böyle büyük bir meydana ihtiyacı var. Yerel yönetimler ve hükümetin desteği ile hızla harekete geçilmeli ve EXPO sürecine yetiştirilmeli.”

İzmir nefes alır

Akay, projeye destek vererek, Merkez Bankası ve SGK binalarının taşınması konusunda ilgili bakanlıklara görüşeceğini söyledi. Akay, “Bu proje bizi heyecanlandırdı. Güzel bir meydan olması için birliktelik şart. İzmir’in sembolü hala 1900’lü yıllarda yapılan Saat Kulesi. Kentin ufkunu açacak vizyonunu genişletecek projelere ihtiyaç var. Konak Meydanı’nın genişletilmesi ile İzmir nefes alır” dedi.

CHP de olumlu

Değirmenci, Konak Meydanı’nın genişletilmesi projesi için CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le de görüşüp destek istedi, “İzmir olarak hızlı davranmalıyız. Biraraya gelmek lazım” dedi. Engin, farklı siyasi partilerle hareket etmekten rahatsız olmadıklarını ve kompleks duymadıklarını belirterek, İzmir için el birliğinin önemine inandıklarını söyledi.