Konak’ı Yıkmak Saçmalık



CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş’ın Konak Meydanı’nı Rusya’daki Kızıl Meydan gibi yapmak için hazırlattığı projeye mimarlardan da tepki geldi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevindeyken kendisinin de katkıda bulunduğu Konak Meydanı Projesi’nin yerel yönetimler ve meslek odalarının konsensusuyla yapıldığını söyledi. Meydanın tarihi SİT olarak tescilli olduğuna dikkat çeken Hasan Topal şöyle konuştu:

“Meydan, Saat Kulesi, cami gibi çok önemli binalara ve özelliklere sahip. Bu meydan, tarihi özelliklerine, kimliğine yakışır şekilde projelendirilerek, uygulandı. Kentlilerin benimsendiği meydan bir de ödül aldı. Bu kadar beğenilen ve ödüllü bir meydanı bozmayı öneren Kemal Karataş’ın, üstelik de görevi olmadığı halde proje hazırlatması ve kamuoyuna açıklaması saçmalıktan başka bir şey değil” dedi.

Böyle bir konunun yerel yönetimler, sivil toplum örgütleriyle dayanışma halinde gündeme getirilmesi gerektiğini belirten Topal, “Garip bir öneri. Kentin böyle bir gereksinimi de yok. Uygulanabilirliği de tartışmalı” diye konuştu.