Konak'tan 6 Müze



Müzecilik alanında büyük yatırımlara başlayan Konak Belediyesi, oyuncaktan, masklaraçalgılardan karikatürlere, Ege medeniyetinden Asker Atatürk kıyafetlerine müzeler açıyor.

Konak Belediyesi, müzecilik atağına kalktı. Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin ekim ayında hizmete gireceğini belirten Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Kentimiz butik müzelere kavuşacak" dedi. Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin ardından Mask ve Giysi, Çalgı ve Karikatür, Ege Medeniyet, Folklor ve Kostüm Tarihi, Şiir ve Asker Atatürk Kıyafetleri müzeleri açılacak. Tartan, "Bu müzeleri açarak Konak’ın adını müzeler kenti olarak tüm dünyaya duyuracağız" dedi.

Konsept danışmanı Akın

İlk oyuncak müzesini İstanbul’da kuran Sunay Akın, Konak Belediyesi’nin yaşama geçireceği Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin de konsept danışmanlığını üstlendi. Şair, yazar ve gazeteci Akın, Konak Belediyesi’nin İzmir’e böyle bir müze kazandırarak uluslararası alanda sesini duyuracağını belirterek, "Almanya’da 5 tane oyuncak müzesi var; 5 tane daha kuruluyor. Şehirler müzeleriyle öne çıkıyor artık. İzmir çağdaş bir kent" dedi.