KONE Dünyanın En Yenilikçi Firmaları Arasında İlk 50'de



Amerikan ekonomi dergisi Forbes, KONE’yi dünyanın en yenilikçi 39. şirketi olarak seçti. KONE, ilk 50 firma içinde yer alan tek asansör ve yürüyen merdiven firması oldu. Forbes'in derecelendirmesi, yenilikçi ürün ve hizmetleri içeren 'Inovasyon Değeri' adlı bir kritere dayanıyor.

2010’da KONE’nin Ar-Ge harcamaları, yaklaşık 80 milyon Euro’ya ulaşmış durumda. KONE MonoSpace, firmanın sektöre kazandırdığı yeniliklere başarılı bir örnek oluşturuyor. Makine dairesini ortadan kaldıran bu sistem, hidrolik bir tahrikten yüzde 70 ve rediktörlü elektrikli asansör tahriğinden yüzde 40 daha az enerji tüketiyor.

KONE, kritik müşteri segmentlerine odaklanarak, müşterilerinin gereksinimlerini daha iyi karşılayabilmek için birçok yeni ürün ve servisi piyasa sunuyor. Firma, bu çerçevede hacimli asansörlerinin enerji verimliliklerini geliştirmek için 2008 yılında belirlediği yüzde elli enerji azaltma hedefine, 2010 yılında ulaşmıştı.

Farklı ülkelerde yedi ar-ge merkezi

KONE’nin Finlandiya, Çin, İtalya, A.B.D ve Almanya’da yedi ayrı Ar-Ge merkezi bulunuyor. Yüksek katlı binalara yönelik geliştirmeler, dünyanın en yüksek asansör test kulesini bünyesinde barındıran KONE’nin Finlandiya’daki Tytyri Asansör Ar-Ge merkezinde gerçekleştiriliyor. Finlandiya’nın Hayvinkaa kentinde yer alan eski bir madeni test kuyusuna dönüştüren KONE, ürettiği ultra yüksek hıza sahip asansörleri burada deniyor. Şirket tarihindeki en önemli modernizasyon projelerinden biri olan test kuyusunda 250 metrenin üzerindeki yüksek yapılara tesis edilen ultra hızlı asansörler test ediliyor.

Tarihi maden test kuyusuna dönüştürülürken, mevcut altyapıya dokunulmadı. Sadece, kaya çıkarmak için kullanılan eski asansörün yerine iki adet asansör monte edildi. Dünyanın en hızlı asansörlerinin test edildiği çukurda maden müzesiyle birlikte bir de restoran yer alıyor.