KONE'nin Sponsorluğunda Finlandiya, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı Türkiye'de Tango Etkinlikleriyle Kutluyor



KONE 'nin de sponsoru oldugu bu etkinlikle; Finlandiya Büyükelçiliği duyduğu sevinci Türkiye'yle paylaşıyor. Finlandiya'nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı üstlendiği süre içinde, 16 Eylül'de İstanbul'da, 18 Eylül'de Ankara'da, 21 Eylül'de İzmir'de açık hava festivali, dans performansları, yemekli dans ve konserler gibi etkinlikler düzenliyor, Türkiye'yi dansa davet ediyor!

"Finlandiya ve Türkiye, Tango'da Beraber" etkinliklerinin amacı Fin Tangosunu Türkiye'de tanıtmak ve iki ülke arasında zaten var olan kültürel bağları güçlendirmektir.

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE GÜNEŞE TANGO'YLA MERHABA!

Tango aşkının Fin kültüründeki yeri ve Finli insandaki tango tutkusu pek bilinmemekte. Oysa genç, yaşlı herkesin ağzından düşmeyen tango şarkılarıyla, her yıl yeniden seçilen tango kral ve kraliçesiyle, yazları on binlerce insanın tango yaparak sokaklara döküldüğü Finlandiya; Arjantin'den sonra tango geleneğini günümüzde yaşatan en başta gelen ülkeler arasında gelmektedir.

Finlandiyalıların Tango aşkının nedenini biliyor muydunuz? 6 ay süren karanlık bir kıştan sonra Fin halkı, karanlık günlerin hüznünü; sokaklarda tango yaparak, 5.5 milyonluk bir ülkede yüzbinlerce kişinin katıldığı tango festivali düzenleyerek gidermekte ve ışığa, güneşe merhaba demekteler.

FİNLANDİYA VE TÜRKİYE TANGO'DA BERABER!

Ama biz biliyoruz ki Türkiye de büyük bir Tango geçmişine sahip! Secaattin Tanyerli gibi Tangocuları unutmak mümkün mü? Şu sıralar gençlik arasında Tango yeniden yükseliyor. Bugün Tango dans okulları büyük şehirlerde büyük rağbet görmekte.

Türkiye ve Finlandiya'nın yolları, bilindiği gibi yalnızca dillerinin kökeni konusunda değil, tangoda da kesişmekte. Dillerimiz dışında Tango aşkında da ortağız!

DANSA DAVET!

16 Eylül'de İstanbul Beyoğlu Belediyesi'yle birlikte düzenlenecek açık hava festivali çerçevesindeki program şöyle:

- Raimo Vertainen'ın yönetiminde 18 kişilik Guardia Nueva Orkestrası ve solistler Matti Korkiala ve - Tuomas Airola hem Fin tangosundan, hem Arjantin tangosundan örneklerle sahne alırken,
- İstanbul'dan Özdener Koyutürk Orkestrası (OkO Tango) ve Ankara'dan 'Tango Artı'nın yanısıra,
- "taş plak" sesiyle yakından tanıdığımız Sema ve "Efsane Hanımlar" Grubu unutulmaz Türk tangolarını seslendirecek, çeşitli dans okulları performanslar sergileyecek.

18 Eylül'de Sheraton Hotel & Convention Center Ankara ile birlikte düzenlenecek yemekli danslı konserde

- Sema ve Efsane Hanımlar
- Guardia Nueva Orkestrası ve solistleri
- çeşitli dans okulları sahne alırken, 21 Eylül'de İzmir Bornova Rotary Club ile birlikte Crowne

Plaza Oteli'nde düzenlenecek yemekli dans ve konserde

-Guardia Nueva Orkestrası ve solistleri
- çeşitli dans okulları

İzmirli tango severlere seslenecek, performanslarını sunacak.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: