''Konferansımız, Vizyonel Gelişim, Kurumsallaşma ve Tanıtım Açısından Önem Taşıyor''



İikinci bölümü Palan Otel'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen 1. Kalkınma Ajansları Konferansının, bugünkü bölümünde ajansların kurumsal yapıları, beşeri kaynak konuları, kurumsal yönetimde bilgi yönetimi ve bilgi teknolojilerinin kullanımı konularında sunumlar yapıldı.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Rıfat Altan AA muhabirine yaptığı açıklamada, KUDAKA'nın kurulduğu günden bu yana yapmış olduğu faaliyetlerle bölgede başarılı çalışmalara imza attığını belirtti.

Organizasyonel anlamda kısa sürede profesyonelleştiklerini ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını anlatan Altan, şunları kaydetti: ''26 Kalkınma Ajansının tanışmasını sağlamak, tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek, geçmiş yılların muhasebesini yapmak, gelecek için ortak bir vizyon belirlemek ve ajanslar arasında işbirliği alanlarını tespit etmek amacıyla düzenlenen 1. Kalkınma Ajansları Konferansımız başarılı bir şekilde devam etmektedir. Konferansımızla ajanslar arasındaki köprüleri güçlendiriyoruz. Toplantılar beyin fırtınası formatında geçmektedir. Yeni fikirlerle çalışmalarımıza farklı ivmeler kazandıracağız.''

Büyük çaplı organizasyonlarla kentin tanıtımında katkı sağlandığını belirten Altan, '' 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarından sonra Erzurum'un önemi artmıştır. Olumlu havanın etkileri ile kongreler ve organizasyonlar artacak, turizmde canlılıklar yaşanacaktır'' dedi.

Altan, KUDAKA'nın Temmuz ayı programında iş adamlarıyla toplantılar düzenleyeceklerini de belirterek, Erzurum'a yatırımların artması konusunda köprü oluşturmak içinde yoğun gayret içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.