Konuk Ülke Azerbaycan ve Türk Yapı Sektörü 2012 Değerlendirme Toplantısı



Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından hazırlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2012'nin tanıtımı ile, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un Uluslararası İş Geliştirme Platformu kapsamında bu yıl gerçekleştireceği Konuk Ülke Azerbaycan Projesi'nin ilk adımını oluşturan çalıştay, 19 Şubat Salı günü YEM'de düzenleniyor.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un bu yıl, "Konuk Ülke Projesi" kapsamında ağırlayacağı Azerbaycan, son dönemde petrole bağlı büyüyen ekonomisinin yanı sıra, sanayi alanındaki üretim yatırımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ülke ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelere paralel olarak sanayisini güçlendirmeyi, ülke sınırları içindeki üretimin, yapılacak yeni yerli ve yabancı yatırımlarla artırılmasını hedefleyen Azerbaycan, Türk yapı sektörü için büyük önem taşıyor.

Fuarın Uluslararası İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen "Konuk Ülke Azerbaycan Projesi" iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir platform olacak. Türkiye ve Azerbaycan'dan devlet adamlarının, ilgili ticari kurum ve kuruluşların üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek açılış çalıştayına; 1991 yılından bu yana Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan Türk Yapı Sektörü Raporu'nun 2012 baskısı tanıtımı eşlik edecek.

Tanıtım toplantısı, katılımcılara, yapı sektörünün 2012 yılı performansı ve gelecek dönem projeksiyonlarıyla ilgili bilgi edinme olanağı sunulacak.

'Türk Yapı Sektörü Raporu Sunumu' ve 'Konuk Ülke Azerbaycan Projesi Lansman Toplantısı', 19 Şubat Salı günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi'nde izlenebilir.


Program:


14:00 – 14:30  Kayıt ve Kahve İkramı

14:30 – 14:45 
Açılış Konuşmaları
Doğan Hasol, Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı
Cengiz Gül, DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi Başkanı
Kenan Murtuzov, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu

14:45 – 15:45  I. Oturum: Türk Yapı Sektörü Raporu 2012 Sunumu ile Sektör Değerlendirmesi
Dr. Barış Onay, Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü

15:45 – 16:00  Kahve Arası

16:00 – 17:00  II Oturum: Azerbaycan’da İş Fırsatları Paneli

Moderatör:
Dr. Barış Onay, Yapı-Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü

Konuşmacılar:
Hulusi Kılıç, T.C. Bakü Eski Büyükelçisi
Dr. Elşen Ebülhesenli, T.C. Bakü Ticaret Müşavirliği
Cemal Yangın, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATIB) Başkanı


Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayınız.