Konut Fiyatları 2006’da % 20-25 Düştü



Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) TBMM eski lojmanları alanında gelir paylaşımı yöntemi ile uygulayacağı projenin ihalesini Aktürk Yapı ve Emlak Pazarlama ile birlikte kazanan Mesa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, konut sektöründeki beklentileri değerlendirdi.

Mortgage hazırlıkları ve banka kredi faizlerinin yüzde 1’e kadar düşmesi nedeniyle 2005’te konut sektöründe bir patlama olduğunu hatırlatan Boysanoğlu, “Ancak, faizlerdeki artış, mortgage’de bir gelişme olmaması, ekonomideki gelişmeler ve döviz kurundaki kısa süreli dalgalanma nedeniyle, bu yıl geçen yıla göre konut fiyatlarında yüzde 20-25 düşme oldu” dedi.

Boysanoğlu, şöyle devam etti:

“Banka faizleri bir türlü düşmedi. Gelecek yıl için de faizlerde bir düşüş beklemiyorum. Artık yatırım amacıyla konut alanlar ile evi olup daha iyi bir eve sahip olmak isteyenler şu anda alım yapıyor. Şu andaki alıcı profili bu. Bu nedenle pahalı konutlar iyi gidiyor. Morgage’de bir gelişme olursa, siyasi bir istikrarsızlık yaşanmazsa, gelecek yıl (C, B6 sınıfı) olarak nitelendirilen sosyal konutlarda bir talep patlaması olacağını düşünüyorum.”