Konut için Ayda 120 Milyon Liralık Kredi Talebi Topluyor



Konut kredisi almak için artık tek tek banka dolaşmak ya da bankaların internet sitelerini ayrı ayrı inceleme dönemi sona eriyor. 'Doktor Mortgage' internet sitesi üzerinden bütün bankaların konut kredisi imkanları tek çatı altında birleşti. 'Online kredi broker'ı olarak çalışan sitenin ortaklarından Sarper Sılaoğlu, www.doktormortgage.com adresi üzerinden bankaların faiz oranlarını, masraflarını karşılaştırmak ve bankalardan kredi teklifi toplamanın mümkün olduğunu belirtti. Bu hizmeti ücretsiz verdiklerini ve kredi teklifi almak isteyen müşterileri direk ilgili bankalara yönlendirdiklerini anlatan Sılaoğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesi ile birlikte kredi taleplerinde patlama yaşandığını ifade etti.
    
120 milyon TL'lik talep

Referans'ın sorularını cevaplandıran Sılaoğlu, Doktor Mortgage üzerinden her gün 55-60 konut kredisi başvurusunun iş ortaklarına gönderildiğini ifade ederek, "Günlük bankalara gönderilen kredi tutarı isteği 4.2-4.5 milyon TL arasında. Her ay 120 milyon TL lik konut kredisi talebini bankalara iletmiş oluyoruz" diye konuştu. Sitenin Ocak ayında faaliyete geçtiğini anlatan Sılaoğlu, Temmuz ayı itibariyle 1.683 konut kredisi başvurusu toplandığını ifade etti. Sılaoğlu, günlük 100 bin ziyaretçisi bulunan site üzerinden kredi talebinde bulunanların sayısının, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte arttığına da dikkat çekti.
    
3G'ye uyumlu

Konut kredisi kullanacak olanların masraf dahil faiz oranları yani yıllık maliyet oranlarını göz önüne alması gerektiğini ifade eden Sılaoğlu, Doktor Mortgage ile bütün bankaların faiz, masraf ve yıllık maliyet oranlarının kolaylıkla karşılaştırılabileceğini dile getirdi. Sılaoğlu, Doktor Mortgage'ın Türkiye'de ilk kez "Mobil Konut Kredisi Başvurusu Sistemini" yayına alan site olduğunu belirterek, "Doktor Mortgage 3G mobil internet sitesi üzerinden tüketiciler Doktor Mortgage uzmanlığına, banka yöneticileri ile yapılan röportajlara ve konut kredisi makalelerine ulaşabilecekler" dedi.