Konut Sigortalarının Kapsamları Nelerdir?



Konut sigortaları ev içerisindeki eşyaları, doğal afetlerden hırsızlık ve yangından koruyabilecek geniş kapsamlı bir sigorta türüdür. Konut sigortalarının kapsadığı alanlar poliçelere göre değişkenlik gösterebilir. 

Ana ve Ek Teminatlar

Konut sigortalarında ana teminatlar da söz konusudur. Genel olarak birçok farklı sigorta şirketi konut sigortalarında yangın teminatını sizlere sunarlar. Bu teminatlar çerçevesinde yıldırım ve yangın sebebiyle hasar gören eşyalar güvence altında tutulur. Ayrıca infilak ve yangın sebebiyle ortaya çıkabilecek duman ve buharın sigortalı olan eşyalara verebileceği hasar da karşılanabilir. 

Sigorta poliçesi kapsamı genişletilebilir yapıdadır. Genişleme yapıldığı zaman pek çok farklı riske karşı ev ve eşyalar güvence altına alınır. Hırsızların ev içerisindeki eşyalara ya da bina ve içindeki eşyalara verecekleri hasarlar ek teminatlar arasında yer alır. Ferdi kaza sigortası ise risk adresinde yer alan sigortalı kişinin kaza sebebiyle daimi sakat kalması durumunda devreye girer. Bu tür durumlarda vefat halinde lehtarına poliçe şartlarına göre tazminat ödenebilir.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bina içinde yer alan su, kazan ya da kalorifer borularının veya tesisatın patlaması sonucunda sigortalı eşyalara gelen hasarlar teminatlar kapsamına alınabilir. Motorlu ve motorsuz kara ve deniz taşıtlarının çarpması, uçak ve diğer hava taşıtlarının düşmesi sonucunda yine sigortalı bina ve eşyalarda oluşabilecek hasarlar karşılanır.

Doğal Afet Teminatları

Sigortalının kiracı veya ev sahibi olmasına bakılmaksızın, herhangi bir yangın riskinde kişilerin birbirlerine karşı mali sorumlulukları poliçe kapsamında olabilir. Yangının komşu bina ve eşyalara zarar vermesi de teminat güvencesi altına alınabilir.

Sigortalı ve ailesinin konut dışında karşılaşabileceği gasp olaylarında kişisel eşyaların zarar görmesi veya nakit paranın çalınması poliçelerde belirtilmiş özel şartlar çerçevesinde güvence altına alınabilir. Bunlar dışında doğal afet risklerinin güvenceye alındığı teminatlar da vardır. 

Sel ve su baskını, yer kayması, deprem ve yanardağ püskürmesi, kar ağırlığından meydana gelebilecek hasarlar ve fırtına gibi doğal afet kapsamında ele alınan durumlarda konut sigortalarında poliçeye bağlı teminat altına alınabilir. Sizler de konut sigortasının teminatlarını incelemek ve bu sigortadan yararlanabilmek isterseniz konut sigortası için tıklayın ve detaylı bilgiye erişin.